Volgend artikel Vorig artikel

Ernstige wateroverlast in Leidschenveen

Reageer op dit onderwerp


Geplaatst op 17-02-2015 17:17
Wateroverlast bij regen

Ik ondervind bij wonen inLeidschenveen, ernstige wateroverlast. Ik woon al 17 jaar in Leidschenveen in de Speenkruidveld. Bij regen heb ik wateroverlast. Bij veel regen staat mijn tuin helemaal onder tot aan de achterdeur. Bij navraag bij de woningvereniging, kreeg ik als antwoord. "dat is uw pakkie aan". Door de nattigheid heb ik ook blauw-alg. Als ik op de tegels klop springen ze van de muur af of er komt blauw spul uit. Ik sprak een boer en die vertelde dat mijn huis op zijn vroeger weiland gebouwd is. De koeien konden er alleen maar in de winter grazen omdat het in de zomer te nat was. Mijn huis ligt op het Noord -Oosten en dus weinig verdamping. Dit is toch echt schandalig.
Vriendelijke groeten bewoonster Speenkruidveld

Reactie : 21-05-2016 08:18:07

Er is wel meer aan de hand met de drainage in Leidschenveen. Waarin er telkens een verhaal ontstaat tussen huiseigenaren en de gemeente


Reactie : 19-05-2016 09:23:59

Oorzaak is inmiddels gevoneden.Bij een schouw van de gemeente Den Haag in aanwezigheid van vertegenwoordigers van BOL is vastgesteld dat een deel van het ringsysteem rondom het woonblok voor de drainage van het regenwater al sinds de bouw ontbreekt.Woningvereniging Vidomes is door de gemeente van het resultaat van de schouw op de hoogte gesteld. Een van de bewoners heeft op advies van BOL aan Vidomes gemeld, dat er door het ontbreken van het drainagesysteem al jarenlang wateroverlast optreedt in de tuin en er nu snel passende maatregelen moeten worden getroffen. Vidomes wil echter in overleg met de gemeente nog een schouw uitvoeren.


Reactie : 25-02-2015 19:45:19

Hallo Belinda,

Je maakt de juiste opmerkingen!

Ik wil wel wat nuanceren over het waterschap. Het waterschap is direct verantwoordelijk voor het waterpeil in de sloten en plassen. Dat kan per seizoen verschillen al naar gelang de hoeveelheid regen. Dit waterpeil heeft ook invloed op het grondwaterpeil. Voor het grondwaterpeil voor bebouwing moet de gemeente of een projectontwikkelaar overleg voeren met het waterschap. De adviezen hiervoor bij de ontwikkeling van de wijk zijn niet opgevolgd! De situatie nu is, dat de gemeente zegt, dat het grondwaterpeil te hoog is en het waterschap zegt dat het maaiveld van de bebouwing te laag is. Elke oplossing is dan erg duur! Kortom, niemand heeft iets aan het probleem gedaan en de bewoner moet het zelf maar oplossen. Om meer stem te krijgen in de besluitvorming van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft BOL zich aangesloten bij de Algemene Waterschapspartij (AWP Delfland). Die is niet belast met de besluiten van ruim 10 jaar gelden, waardoor we nu met de problemen zitten. AWP Delfland neemt het voor de bewoners van leidschenveen op en heeft al vragen gesteld aan het bestuur van het Hoogheemraadschap over hoe het zover heeft kunnen komen en wat er nu gedaan gaat worden. Het zou goed zijn als u op 18 maart 2015 voor de waterschapsverkiezingen stemt op AWP Delfland, lijst 5. Ik sta zelf op nummer 12 van die lijst, maar als u op iemand van de lijst stemt, weet u dat het probleem van de wateroverlast in Leidschenveen wordt aangepakt, overigens zonder garantie dat het afdoende wordt opgelost. Dat heeft te maken met de kosten en weer een nieuwe verhoging van de waterschapslasten wil niemand meer. Vriendelijke groeten, Anton Janssen, Voorzitter BOL.


Reactie : 23-02-2015 19:25:38

10 jaar geleden werd ons beterschap beloofd! Vanaf het begin hebben wij water in de kruipruimte staan! Waar betalen we eigenlijk waterschap voor, als er geen verbetering is? Sterker nog, wie gaat er eventuele vochtschade en/of waardevermindering betalen? belinda


Reactie : 21-02-2015 08:20:50

U boft. U heeft een huurhuis. Je zal eigenaar zijn. U kunt gewoon verhuizen.
Reageer op dit onderwerp
Volg ons op twitter Volg ons op facebook