Volgend artikel Vorig artikel

Handhaving vraagt : Wat wilt u als wijkbewoner aangepakt zien qua leefbaarheid in 2018 in Leidschenveen?.

Reageer op dit onderwerp


Geplaatst op 11-10-2017 17:48
Wat vindt u belangrijk, welke prioriteit zou u willen. handhaving wil graag uw mening horen. Zijn het loslopende honden of misschien fout parkeren bij de scholen. Of fietsen op de stoep. laat het ons weten.

Reactie : 19-06-2018 10:19:33

Ik zou handhavers graag zien lopen of fietsen door de wijk. Je kan ze dan makkelijker aanspreken. Rondrijden in een VW Golf is leuk maar niet effectief.

Aanpakken dumpen tuinafval in de groene ruimte.


Reactie : 29-04-2018 12:22:05

Ik zou willen dat de politie vaker surveilleert in de wijk watervogels en dat handhaving en veiligheidsdienst meer toezicht houdt. Wij zitten al 17 jaar in een burenconflict. De reden hiervoor is racisme en discriminatie van geloofsovertuiging. Ook worden wij stelstelmatig gestalkt en mishandeld met de dood bedreigd.Er is al een paar keer een poging tot doodslag op ons gepleegd door onze buren. Ze sturen mensen op ons die niet hier in de wijk wonen om ons in elkaar te slaan. De politie neemt onze zaak niet serieus en surveilleren niet vaak in de wijk. Bij het bellen van 112 maakt de politie een melding op afstand en gaat niet aan de deur langs in dit geval bij de buren. De buren komen al 17 jaar ongestraft met hun daden weg ondanks de camerabeelden die wij op het politie bureau in leveren. Wij zijn levensgevaar en zijn bang dat we binnenkorte tijd van onze leven worden beroofd omdat de mannen sinds laatste incident 11april 2018 elke weekend ons op wachten en hebben medegedeeld dat ze hun daden constant gaan herhalen. Deze mensen zijn niet opgepakt en lopen nog vrij in de wijk.


Reactie : 23-10-2017 19:01:17

Ik wil dat handhaving zich gaat richten op veiligheid van speeltuintjes en speelplekken.


Reactie : 14-10-2017 19:13:28

Dat er eens opgetreden word naar de bewoners die hun kliko de hele week laten staan. Bij storm en harde wind sta ik iedere keer de kliko's weg te halen van de weg. Tevens schade aan de auto door weg waaiende kliko's als ze geleegd zijn.


Reactie : 14-10-2017 16:20:34

Dat er consequent wordt opgetreden. Dus niet de ene dag wel optreden/bekeuren en de volgende dag alles door de vingers zien!


Reactie : 14-10-2017 12:13:47

beste wijkagenten,Leidschenveen is echt heel saai. Er is niks te doen voor jongeren het is niet echt levend geen bioscopen geen restaurants geen koffiehuizen of een bar . Kortom voor jongeren is het hier heel saai. En met die problemen heb ik heel vaak te kampen want mijn ouders willen niet verhuizen en ik mag niet uit leidschenveen van me vader. De gebouwen zijn ook heel echt saai geen hoge torens geen mooie flats etc.. Neem voorbeeld aan Ypenburg: krijgt nog een woontoren erbij krijgt de grootste bioscoop van Europa veel mooie gebouwen best wel grote winkelcentrum. Wat is de stand van zaken in Leidschenveen? gaat het nog ooit veranderen?met vriendelijke groet,


Reactie : 14-10-2017 12:12:58

Beste wijkagenten,Eigenlijk ben ik best tevreden over de leerbaarheid in Leidschenveen. Natuurlijk zijn er wel eens kleine ergernissen, zoals de overvolle vuilcontainers bij het winkelcentrum, maar dit wordt meestal snel opgelost door de gemeente.Ik zou het fijn vinden als er rond de komende jaarwisseling meer gehandhaaft zou worden op vuurwerkoverlast. En dat vooral het afsteken buiten de toegestane tijden. Je zou mij en mijn huisdieren hier een groot plezier mee doen.Vriendelijke groet,


Reactie : 13-10-2017 09:17:18

Ik zou graag willen dat de handhaving zich meer zou richten op hangjongeren. Wij hebben hier rondom het eendenplein last van.


Reactie : 12-10-2017 16:09:04

Dat "even" parkeren bij het winkelcentrum in Leidschenveen achter de digros verboden wordt en dat er een duidelijk bord kont te staan zodat daar boetes kunnen worden uitgedeeld als met daar parkeerd! Mvg, Nicolette Jager


Reactie : 12-10-2017 16:07:25

brommers die op fietspad kerkpolderpad rijden, op het stuk waar dat niet is toegestaan.

Bestelbussen hoger dan 2,5 mtr die op de Vrouw Avenweg zodanig geparkeerd staan voor een voetgangersoversteekplaats, dat je bijna stil moet staan voordat je kunt zien of er kinderen de weg willen oversteken. Zicht compleet weg!


Reactie : 12-10-2017 16:06:54

Kliko's die dagen op de stoep blijven staan, onkruid in de brandgangen en fietsen op de stoep


Reactie : 12-10-2017 16:06:22

Te hard rijden op Libelsingel e het in beslag nemen van fietspad onder station Lveen tunneltje door Mondriaanstudenten (met enorme gróte mondenvol scheld- en vloekwoorden).


Reactie : 12-10-2017 16:05:46

Te hard rijden op de IJseendsingel (rijden als gekken daar en hierdoor gevaarlijk om als fietser/scooterrijder of automobilist de aanliggende straten uit te rijden)


Reactie : 12-10-2017 10:47:44

Bijzonder dat dit initiatief er is, veel punten die ik lees zijn gewoon overtredingen. Ook vanuit wetgeving, dus daar zou sowieso tegen opgetreden moeten worden! Toch ben ik wel blij dat ik als bewoner kan meedenken.1. voetgangers geen voorrang geven bij de zebrapaden. Dit komt echt vaak voor, vooral in de ochtend.

2. Foutparkeren. Ja niet in of buiten een vak is ook foutparkeren! Hierdoor kunnen er minder auto's geparkeerd worden omdat 1 auto soms (deels) 2 plekken in neemt.


Reactie : 12-10-2017 08:56:28

Hier op de Piet Baarslaan (lanen) helaas ook veel hangjongeren.Bezorgen tot laat overlast en gooien heel veel sigaretten,wietzakjes,chipszakken,shoarma bakjes,blikjes,blowtjes enz op de parkeerplaats naast ons huis.Hier spelen overdag heel veel kinderen.Snap niet dat er geen andere hangplek is dan op de parkeerplaats?Daar zou handhaving op moeten letten in Leidschenveen.Is inderdaad op meerdere plekken hangjongeren die heel veel vuil achterlaten en overlast bezorgen.Mijn dochtertje van 4 had laatst een knoflookbakje opgepakt met een blowtje erin omdat dit in onze tuin was gegooit door jongens die op de parkeerplaats staan.Meerdere malen politie melding gemaakt bij overlast laat in de avond en ook voor het vuil.Helaas staan ze er nog en ligt er elke dag veel vuil op de grond en in de bosjes.Dit tot ergernis van vele buren en de gemeente werker die eens per week vuil komt opruimen.

Daarnaast blijven er inderdaad heel veel klikos lang staan soms wel een hele week.


Reactie : 12-10-2017 08:55:35

Ik irriteer me vreselijk aan het fietsen op de stoep. Ik woon op de Bootsmansingel in leidschenveen. Er wordt hier heel veel op de stoep gefietst, volwassenen dus. Ook met scooters denderen ze over de stoep. Mijn hondje is een keer aangereden door een meid op de fiets. Toen ik er wat van zei kreeg ik een grote bek. Ik heb toen de wijkagent ingeschakeld maar die doet er niks aan. Zou heel fijn zijn als daar eens op gelet wordt. Het is toch van de gekken dat je eerst links en rechts moet kijken voor je je voordeur uit stapt.


Reactie : 11-10-2017 20:28:21

Investeer in een clubhuis voor de jeugd.Tot verleden jaar woonde ik in de schilderswijk daar zijn veel voorzieningen voor de jeugd zelfs uitgesplitstnaar landen van herkomst grootouders. Een schande dat de jeugd in deze nette buurt totaal geen clubhuis heeft en dus moet hangen op straat. Een paar lokalen van de walvis savonds beschikbaar stellen voor jongeren zou effectief zijn bij het eendenplein.

Neem voor het afval ook eens het goede voorbeeld aan de schilderswijk, namelijk op elke hoek de ondergrondse afvalcontainers.Waarom heeft leidschenveen minder recht op afval hygiene.

Maar voor alle duidelijkheid de bewoners van leidschenveen leven erg fijn, maar vergeten dat vaak. Ga eens een week echt wonen in wijk als deschilderswijk en je klaagd daarnaar nooit meer in Leidschenveen.


Reactie : 11-10-2017 18:49:04

Te hard rijden en graag het onkruid en gras langs de sloot bij de van der stoklaan graag netjes houden Het lijkt wel of ik in de wildernis woon


Reactie : 11-10-2017 18:41:28

Geachte gemeente Den Haag,Heel graag zou ik in 2018 het parkeerbeleid aangepast zien worden rond basisschool De Walvis.


Reactie : 11-10-2017 18:04:20

Wat fijn dat jullie input vragen voor thema's voor de leefbaarheid in de wijk.Een heel groot en voor ons enig probleem zijn de loslopende honden. Veel bewoners vanuit de Boekelemeerstraat hebben een hond die zij uitlaten zonder halsband. Zij lopen uit hun eigen woning richting het water wat precies achter hun woning is. Zij denken dat het een uitlaatgebied is en bijna nooit zijn honden vast.

Vele keren hebben wij heel vriendelijk gevraagd of ze de honden aan de lijn willen houden omdat de kinderen bang zijn maar daar reageren ze heel onvriendelijk op.

Een keer is de hond zelfs grommend op onze dochter af gekomen.Meerdere bewoners die ook met hun hond lopen langs het water (achter de Boekelemeerstraat) en op de Veenweg hebben de hond zelden vast.

Laatst maakte een onbekende ook een opmerking erover die zijn kind naar school bracht. Of de hond aan de lijn mocht want er zijn veel kinderen die op dat moment naar school gaan. Daarop wordt alleen gereageerd met "ze doen niks". En dat is niet waar. Daar is geen garantie voor en waarom zouden ze zich niet aan de regels houden?Misschien iets grotere borden plaatsen op looppaden en speeltuinen want soms lopen tieners met de hond en gaan kletsen met vrienden bij een speeltuin waar de hond vervolgens ook los is. Wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.Hoop voldoende input gegeven te hebben.


Reactie : 11-10-2017 18:01:54

Onkruid verwijderen. Straatverlichting en verlichting brandgang.


Reactie : 11-10-2017 18:01:23

Tja bij alles denk ik laten we beginnen bij ons zelf en als iedereen dat doet zijn ze niet nodig maar helaas bestaat die wereld niet. Snelheid Meivliegsingel , onkruid, hangjongeren, dubbel parkeren terwijl er 1 meter verder plaats is....... Etc


Reactie : 11-10-2017 18:00:58

Vaker onkruid verwijderen op/langs de stoep.


Reactie : 11-10-2017 18:00:34

Kliko's die blijven staan en overal parkeren. Hier in het straatje wordt extra gecontroleerd maar ga je de hoek om staan ze op de stoep.


Reactie : 11-10-2017 18:00:15

Nu al afsteken van vuurwerk..en idd fietsers en scooters die langs je deur rijden.terwijl er gewoon een straat is..


Reactie : 11-10-2017 17:59:42

Bij mij komt altijd de Domino Pizza met 60 over de stoep heen, van de julianasluis de straat in.....Hij is een keer voor mij!!,,, Domino Pizza heb ik al keer gemaild hierover.


Reactie : 11-10-2017 17:59:15

Ik heb als bewoner van de Belleneerstraat op een vervelende manier meerdere malen kennis gemaakt met het verzakken van op de stoep gelegen tegels.Met name om de stoepputten .Als het om veiligheid van de wijk gaat zou ik daar zeker een agendapunt van maken.


Reactie : 11-10-2017 17:56:12

overlast hangjongeren eendenplein savonds veroorzaken troep en lawaai


Reactie : 11-10-2017 17:55:48

Julius van Roemburg, dat slaat helemaal nergens op. Straat is breed genoeg voor een auto en fietser. Nee het is gewoon makkelijker om aan het begin van de straat al de stoep op te gaan en dan na 23 huizen zo de poort in te rijden.....dan hoef je nl niet op auto's te letten.

Dus moet ik mijn hond maar (bijna ) dood laten rijden? Kom op zeg....

Opvoeden heet dat toch? Mijn zoon doet het niet hoor..


Reactie : 11-10-2017 17:54:36

Iedereen bekeuren die op de stoep fietst ! Ben er helemaal klaar mee ! Hond al twee keer aangereden...

Niet echt reeel met die smalle straatjes waardoor fietsers voor de eigen veiligheid vaak gedwongen worden uit te wijken naar de stoep.


Reactie : 11-10-2017 17:55:04

De scholieren van het mondriaan gaan bekeuren die met 3 of 4 naast elkaar het tunneltje naar het winkelcentrum inlopen. Zorgt voor heel veel bijna ongelukken met de fietsers die daar met vaak jonge kinderen rijden.


Reactie : 11-10-2017 17:54:10

Mensen die hard rijden en niet stoppen voor het zebrapad en die hard rijden door woonwijk.


Reactie : 11-10-2017 17:53:07

Onkruid verwijderen. Straatverlichting en verlichting brandgang.


Reactie : 11-10-2017 17:52:09

Meer toezicht Op en rondom eendenplein als het donker is. Plein Trekt bepaalde types aan.


Reactie : 11-10-2017 17:51:45

Een stoep langs het Philippus Uythovenpad. Dit is een fietspad waar veel voetgangers lopen richting de scholen. Hierdoor ontstaan soms gevaarlijke situaties.
Reageer op dit onderwerp
Volg ons op twitter Volg ons op facebook