Volgend artikel Vorig artikel

Handhaving gaat de komende weken extra surveilleren in de wijk Leidschenveen. !!

Reageer op dit onderwerp


Geplaatst op 14-12-2017 11:06
Handhaving gaat de komende weken extra surveilleren in de wijk Leidschenveen.

Dat gaan zij doen in zowel uniform maar ook gekleed als burger.
Helaas wordt er in onze wijk nog vaak afval op straat aangetroffen.

Ieder heeft een brief van de gemeente Den Haag in de brievenbus gekregen.

Let Op !
Verkeerd aanbieden van vuil riskeert u een boete van €140,--
Ook hondenpoep en en fout geparkeerde auto's kunnen tot een boete leiden.

U kunt uw grofvuil zelf naar een afvalstation brengen.
Heeft u geen auto dan wordt het gratis opgehaald.

Maak daarvoor een afspraak bel 14070

Bijna elke handhaver is Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa).

Bevoegdheden handhavers
Zij mogen:

Een bekeuring uitschrijven
Mensen staande houden
Identiteiten controleren
Mensen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit.

Het Boa logo
U herkent de Boa aan het uniform met daarop het Boa-logo en de tekst ‘handhaving’. Handhavers zonder de Boa-bevoegdheid, zoals parkeercontroleurs, herkent u aan de uniformen met daarop de tekst ‘toezicht’.

Reactie : 28-12-2017 00:13:36

Weer een bekeuring voor parkeren!!

Leuk hoor wonen in een wijk met een parkeernorm van 0,8

Lekker de hele avond rondjes rijden op zoek naar een parkeeplaats, en als dank €90 bekeuring.

Mijn sympathie richting de gemeente den Haag heeft een historisch dieptepunt bereikt.


Reactie : 14-12-2017 22:59:07

Dit kan ik echt niet serieus nemen, helaas. Handhaving doet in Leidschenveen vooral haar werk door rondjes te rijden door de buurt. Rondjes rijden ja, wel constateren maar geheel niet tegen optreden. Dit tegen welke vorm van overlast dan ook: foutparkeren, hondenstront, vuilnis op straat of bakken die dagen aan de weg staan.Het zou Leidschenveen sieren eens echt op te treden tegen dit soort vormen van overlast. Leidschenveen gaat zichtbaar achteruit, jammer genoeg.


Reactie : 14-12-2017 11:21:54

Wat is een boa?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt in dat een boa bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Buitengewoon opsporingsambtenaren worden door organisaties of de politie ingezet om de veiligheid te handhaven.Zo zijn er bijvoorbeeld boa’s die voor gemeenten het parkeerbeleid handhaven. Maar ook jachtopzichters, milieu-inspecteurs en leerplichtambtenaren zijn boa’s. Een boa kan verdachten aanhouden en mag boetes uitschrijven.Een boa is echter geen politieagent. Een politieagent heeft een algemene opsporingsbevoegdheid en mag alle strafbare feiten opsporen. De strafbare feiten die een boa mag opsporen, staan vermeld in de domeinenlijst en in zijn takenpakket. Justis verstrekt deze akte van opsporingsbevoegdheid. Daarmee kunnen boa’s aantonen dat ze betrouwbaar en bekwaam zijn en als boa mogen werken. De akte van opsporingsbevoegdheid moet door de werkgever van de boa worden aangevraagd.Boa's die veel contact hebben met het publiek – bijvoorbeeld parkeercontroleurs, hoofdconducteurs en ook boswachters - dragen een insigne. Dankzij dit insigne is meteen duidelijk dat de boa 'bijzondere bevoegdheden' heeft, zoals het uitschrijven van boetes en het aanhouden van verdachten. Boa-werkgevers kunnen bij Justis het insigne voor hun medewerkers bestellen.


Reactie : 14-12-2017 11:17:43

Ik denk dat ze fout parkeren maar even door de vingers moeten zien, tot de gemeente d'r zaakjes op orde heeft hier in de buurt.

Niet dat dat ik denk dat dit ooit nog goed gaat komen hoor.


Reactie : 14-12-2017 11:17:14

Fijn dat er goede controle komt, hoop dat de zwervende papier en groenkliko’s ,bij de parkeervakken BIESKADE ,eindelijk worden weggehaald.


Reactie : 14-12-2017 11:16:15

Eindelijk...iedere week zooi voor de deur. Wordt gewoon uit de auto gesmeten of door fietsers neer gegooid...worden er gek van!!


Reactie : 14-12-2017 11:14:58

Als de gemeente nou iets aan het pakeerprobleem zou doen in de lanen en ook gewoon wekelijks het vuil op zou halen of ondergrondse containers zou plaatsen zouden deze handhavers hier niet nodig zijn geweest maar nu komen ze ons dus gewoon weer pesten terwijl wij er niets aan kunnen doen dat we ons vuil niet kwijt kunnen en onze auto nergens kwijt kunnen..........goede actie dus dit


Reactie : 14-12-2017 11:14:25

Heel goed dat er meer controle komt! Het woont toch veel fijner in schone straten. In de ochtend zijn bij de Montessori school al vaak verkeershandhavers. Goed geregeld


Reactie : 14-12-2017 11:12:12

Verkeerd parkeren niet zo gek als je je auto niet meer kwijt kan in de straat, dan ga je creatief parkeren


Reactie : 14-12-2017 11:11:20

Mooi.....alleen geen brief gezien tot nu toe!
Reageer op dit onderwerp
Volg ons op twitter Volg ons op facebook