Volgend artikel Vorig artikel

verbetering Leidschenveen

Reageer op dit onderwerp


Geplaatst op 25-03-2018 12:48
Er staat al heel lang een heel groot pand leeg, is daar niets mee te doen. Zoals een winkel met opgekochte grote hoeveelheden van bedrijven. De verkoop is dan meestal goedkoop,of een kringloop winkel of een overdekte markt. Dit zijn maar een paar suggesties.

Reactie : 28-05-2018 12:04:07

Ik was te laat met mijn inzending vandaar maar even hier geplaatst.

Wat zou ik als Leidschenveense burger gaaf vinden?

Persoonlijk een aanpak van de Glazenmakerhof. De mandschommel en de glijbaan in het hof zijn daar zijn een enorme hangplek en de mandschommel wordt onjuist gebruikt door de oudere leeftijden in de avond. Vaak zat loopt mijn man die kant op en spreekt de pubers aan op het niet willen slopen o.i.d. Maak er dus bijv een hufterproof sportgebeuren van zoals er ook aan de Moezel staat bij de voetbalkooi. Dan heeft deze leeftijd er ook daadwerkelijk wat aan en kan het niet kapot.Denk ook aan de leeftijd van kleuters. Veel in de wijk is gericht op hele kleintjes of op de ouderen. Een leuk klim/speelhuisje met net wat meer opties dan alleen eraf glijden is leuk. Op het Schelpenhof is een leuk klimtoestel voor de oudere kinderen (tot 10 jaar).Verder baal ik altijd enorm van de infrastructuur. Als je als wandelaar (wat ik doe met de buggy) vanaf de halte Leidschenveen Centrum loop naar bijv de apotheek/huisartsenpraktijk Leidschenveen, dan ben je een echte sla-lommer.

Er is zo maf nagedacht over looproutes. Overal zijn trapjes en dat red je niet met een kinderwagen of rolstoel.

Je kan buitenom lopen via het fietspad langs de Zoetermeerse Rijweg, maar op een gegeven moment stopt dan je stoep en moet je over het fietspad lopen. Ga je door het winkelcentrum dan loop je via Subway ertussendoor maar kan je niet langs Dirk en Etos en loop je slalommend langs het rijtje van de Pearl, Dobey etc en moet je daar het schuine voet/fietspad nemen die uitkomt over het bruggetje richting de apotheek en de huisarts. Wil je vanaf de schoenmaker naar sporthal Leidschenveen, dan kan je niet de loopbrug nemen want er zijn tredes. Dan moet je dus de stoep schuin af richting het kruispunt en dan weer linksaf omop hetzelfde punt te komen als de voetgangers die de loopbrug kunnen nemen.

De gewone voetgangers hebben een fijne loopburg die juist voor verbinding zorgt tussen winkels/parkeerterrein en sporthal. Het moet niet zo zijn dat je met een rolstoel of kinderwagen steeds meer meters moet maken terwijl het zoveel praktischer zou kunnen door schuine op- en afritjes.Is het een idee om met een initiatief als Haags Hopje te komen? Dat kinderen bijvoorbeeld in de zomermaanden skelters en ander soort fietsen en materiaal kunnen lenen tijdens het buitenspelen?


Reactie : 28-05-2018 07:56:51

Graag de grote afvalcontainers ondergronds. Met name aan de Houtkade. Geeft raar contrast met de natuurlijke omgeving.

Winkelcentrum wat gezelliger maken. (overkappen; kauwgom verwijderen; lunchroom met broodjes en terrasje toelaten in plaats van de snackbar; andere sfeer creëren)

Meer parkeerplaatsen bij het winkelcentrum.

Drempels bij de parkeeruitgang verwijderen. Liefst de slagbomen ook.

Kruising Houtkade - Rietkade is gevaarlijk en onoverzichtelijk door het hoge gras. Fietsers rijden er soms met hoge snelheid en kunnen niet op tijd worden gezien. Daar zou een gedeelte wel gemaaid kunnen worden.


Reactie : 28-05-2018 07:55:57

Heel graag een tramhalte bij de eerste rotonde op de zoetermeerse Rijweg/houtkade.

Als de tramhalte te groot klus is voor dat bedrag. Dan stel ik voor:-verbeteren van de autowegen en de drempels in leidschenveen. Vooral de bochten zijn zo smaal en onzichtbaar dat je zeker weet dat een keertje he niet goed gaat.

-Meer parkeerplaatsen-Ondergrondse container zal erg handig zijn!Verder de huidige speeltuinen zijn erg saai en standard. Kan veel berer. Vooral een speeltuin onder de dak voor de winter zal erg mooi zijn.


Reactie : 27-05-2018 11:45:55

Heel fijn te horen dat de gemeente €50.000 aan Leidscheveen heeft geschonken.

Als bewoner van de Oude Polderweg heb ik samen met de straatbewoners van deze straat 2 wensen:

1) de straatverlichting op de Oude Polderweg is zo verouderd en geeft daarddoor weinig licht. Wij wensen graag meer en betere verlichting.

2) Er zijn geen zitbanken om als wandelaars even te zitten of bij te komen. Graag zouden wij wat zitbanken wensen langs het water van de Donau.Hoop dat onze wensen in vervulling kunnen ten behoeve van de verbetering van Leidscheveen.

Ik ben bereid mee te denken en de wensen toe te lichten indien gewenst.

Mijn naam en tel nr is bekend bij BOL


Reactie : 07-04-2018 13:25:00

Reactie:Quote "Er komen veel meldingen binnen voor hek Zoetermeerserijweg hondenuitlaatplaats. Er is ons verteld dat een hond altijd het water verlaat op de kant waar hij het water is ingegaan. Is dit dan niet waar? Zijn er echt mensen die met eigen ogen gezien hebben dat het hier fout gaat?"Ik heb geen idee van wie jullie te horen hebben gekregen dat een hond altijd het water verlaat op de kant waar hij het water is ingegaan, maar dat is echt onzin.Daarnaast is dit stukje water zo smal en ondiep dat een hond binnen 2 seconden aan de andere kant staat zonder dat die na hoeft te denken aan welke kant hij ook al weer te water gegaan is (wat misschien werkt bij apporteren in groot open water, maar niet in dit slootje)En nee.... mijn hond heeft nooit aan de andere kant van het water gestaan omdat ik haar ken en haar daar dus niet los laatZij zou er zelfs gewoon overheen kunnen springen als ze wil.... dus met mijn hond gebeurt dit nietIk ken echter wel een baasje die al 2 keer door de sloot gewaad is om zijn hond achterna te gaan.... en nu dus ook niet meer daar wandelt omdat het onveilig is


Reactie : 25-03-2018 13:08:46

Graag zou ik zien dat er een vaste halte komt voor de taxibus. Nu staan de mensen in de regen en wind, de ene keer bij de visboer en de andere keer bij Dirk. Een dakje boven hun hoofd ,een schuilplaats, moet toch kunnen . U begrijpt dat ik het winkelcentrum bedoel.


Reactie : 25-03-2018 13:07:32

Ik zou graag dat er glazen afscheiding komt bij de uitgangen van het winkelcentrum. Je waait daar echt uit je jas Verder zou een vaste halte voor de taxibus ook welkom zijn. Waar de ouderen mensen kunnen zitten,droog en uit de wind. Ook lijkt mij een wekelijkse markt op het plein ook fijn voor iedereen. Verder wat verkoop dichter in de buurt voor de senioren.Een bakker,slager, groenteboer enzovoort. Of weer een SRV wagen. Zo dat zijn mijn wensen. Ik hoop dat er iets van terecht kan komen?


Reactie : 25-03-2018 13:01:00

het is een leuk idee, maar als bewonersorganisatie kunnen we denk ik niet veel.Huren zijn hoog. Vriendelijke BOL
Reageer op dit onderwerp
Volg ons op twitter Volg ons op facebook