Volgend artikel Vorig artikel

Vrouw Avenweg hard rijders


Geplaatst op 14-05-2016 14:59
Wij wonen pas in Leidschenveen. Leuk wonen. Behalve het rij gedrag in de Vrouw Avenweg stoort ons behoorlijk. Automobilisten die veel te hard langs de speeltuin rijden, notabene voor een zebra, idd hard door de bocht waardoor bijna een fietser omver wordt gereden. Asociaal vinger in de lucht en inhalen voor het zebra als je netjes rustig rijd waar een fietspad de weg kruist of bij een zebra. Ik zou heuvels plaatsen om de snelheid te temperen. Straks gebeurd het nog dat een kind dat snel de weg over rent richting speeltuin geschept wordt omdat men het nodig vind het gas in te trappen, of wellicht een oudere die minder mobiel is die omver wordt gereden. Ook mobieltjes in de auto zijn erg populair is ons opgevallen, terwijl je toch tegenwoordig bluetooth hebt. Kleven is ook erg populair, kortom voor een woonwijk geen prettig rij gedrag.
               
Reactie : 15-02-2017 20:14:56
Beste mensen,

Als het goed is, gaat iets aan deze bekende en onderkende situatie (nabij de 2 VOP's) iets gebeuren.
In het verlengde daarvan en relatief goedkoop; zou a.u.b. een verfkwast ter hand genomen kunnen worden om bij de zijwegen van de Laan van Leidschenveen de in de beklinkerde bestrating gelegde grijze tegel van 1 vierkante meter met "30" erop weer wit gemaakt kunnen worden.

Veel hardrijders zijn bewoners zelf, maar elke onbekende die op die wijze geattendeerd wordt op de geldende maximum snelheid (onder optimale omstandigheden) is er een en iedereen die met aangepaste snelheid rijdt zal de verkeersveiligheid goed doen, toch.
               
Reactie : 21-05-2016 01:30:48
Het klopt dat er veel te hard gereden wordt op de Vrouw Avenweg in de Rietbuurt. Vorig jaar is er een verkeersactie gehouden door Bewonersvereniging De Dijken, Buurt Preventie Team Rietbuurt-Lanen, Sportvereniging Leidschenveen, The British School en V””R Welzijn. Samen met bezorgde buurtbewoners is er actie gevoerd. Voorbijrijdende automobilisten zijn gestopt en zij werden geÔnformeerd over de verkeersactie en kregen vervolgens een hartjes sleutelhanger, omdat de naam van de verkeersactie 'Rij met je Hart' genoemd werd. Wethouder Thom de Bruijn was ook aanwezig. Wij van Bewonersvereniging De Dijken zijn van plan om dit jaar nog een keer actie te voeren met buurtbewoners. U mag contact opnemen via bvdedijken@outlook.com.
               
Reactie : 14-05-2016 15:56:53
U vertelt dat u pas in Leidschenveen woont. Inderdaad is deze melding al veelvuldig langs gekomen. eerder is dus al veel actie ondernomen. Door BOl maar zeker ook door de buurt zelf. Zelfs de wethouder is langs geweest om de zaken te bekijken. het heeft jammer genoeg nog niet tot echte maatregelen geleid. het blijft onze aandacht houden.
Vriendelijke groetjes BOL