Volgend artikel Vorig artikel

Spelende kinderen zonder enig toezicht


Geplaatst op 27-05-2016 08:30
De afgelopen dagen is er meermalen schade gemaakt aan geparkeerde auto's in onze straat.
Elke jaar weer zodra het een beetje mooi weer wordt stroomt Het speelterrein vol met kinderen van 2 tot 14 jaar, maar zeer zelden zie je een ouder of een volwassene erbij.
Dit terwijl er toch echt ook auto's rijden en buiten spelen niet zonder gevaren is.
Op een mooie dag wel eens meer dan 30 kinderen geteld, waarvan bijna allemaal van buiten de straat zelf en geen ENKELE OUDER te zien !
Gillen, schreeuwen, rennen, oversteken zonder te kijken, planten en bomen kapot maken, elkaar pijn doen, ballen tegen auto's aan schieten en voor het overal maar fietsen en skelteren ook op de RIJBAAN.
Dat er een speelterrein in de straat is maakt nog geen speelterrein van de hele straat !
Op het voetgangersgedeelte mogen taxibusjes rijden en die rijden er erg veel vanwege de stichting en de senioerenwoningen.
Ziet u het voor u een peutertje van 2 op een loopfiets vs. een 8 persoons taxibusje ??? Die chauffeur kan niet zien wat er vlak voor hem gebeurt.
Mensen, buren, wijkbewoners, kom eens kijken naar waar uw kind speelt en neem de moeite om uw kind te begeleiden.
Het speelterrein is geen veilige afgesloten kidsproof autovrije, verkeersloze speeltuin, maar een echte straat met VEEL auto's en omwonende die meegenieten van uw kinderen.

Gistermiddag heeft er een fietsend kind tegen een auto aan gereden met flinke krassen en deuk tot gevolg, en de dader?
Wat zou u daarvan vinden als het uw auto is en het al vaker gebeurd is?
               
Reactie : 01-06-2016 08:04:49
Kinderen behoren inderdaad vrij te kunnen spelen in de speeltuin. Ik ben het er mee eens dat ouders wel vaker mogen kijken wat hun kinderen daar uitspookt. De scheldwoorden die ik soms voorbij hoor komen... Van zelfs hele jonge kinderen en de pesterijen die er plaats vinden maken de speeltuin niet altijd een fijne plek om te spelen. En als ik er als ouder iets van zeg dan word ook ik uitgescholden. ..dan vraag ik me af... Weten jou ouders hiervan en wat vinden ze daarvan?
Wat gevaarlijk is, zijn de scooterrijders die keihard door de buurt rijden, waarom hebben die niet meer oog voor spelende kinderen? Als we elkaar nou gewoon een beetje met respect behandelen dan houden we de speeltuin en omgeving voor iedereen leuk en veilig.
               
Reactie : 29-05-2016 13:09:45
Kinderen moeten gewoon kunnen spelen. Ja ze maken herrie. Dat is wat kinderen nou eenmaal doen. Zij kunnen er ook niks aan doen dat de overheid besluit dat een wijk divers moet zijn (jong, oud, rijk en arm door elkaar. Ook zonder toezicht spelen is goed voor kinderen. Daar leren ze van. Bestuurders moeten goed uitkijken. De straat is ook van en voor kinderen. Net als vroeger.
               
Reactie : 28-05-2016 18:28:14
is hier op Glazenmakershof ook zo. Rijden keihard op brommers, scooters en in auto en bussen.