Volgend artikel Vorig artikel

90 euro Boete parkeren de Lanen


Geplaatst op 17-08-2016 00:25
Vanmiddag 16 augustus heeft het handhavingsteam van de gemeente Den Haag het nodig gevonden om alle auto s in deelgebied de Lanen in Leidschenveen die of niet goed in een parkeervak stonden, en dit ging ook om enkele centimeters, of die naar hun mening te dicht op een uitrit stonden bekeurd met 90 EURO BOETE.
Wij wonen op dit moment 11 jaar aan de v.d.Stoklaan en al 11 jaar parkeren we zo dat we per rijtje woningen 1 extra auto kunnen parkeren omdat de parkeerdruk heel erg hoog is door het parkeren door leerlingen van het Mondriaan, door ambtenaren van het CBS en door reizigers
die met de randstadrail naar het centrum of zo willen.
Wij de bewoners hebben hierdoor best veel overlast van ondervonden omdat hierdoor de parkeerdruk enorm is. Wanneer dus iemand zijn auto zo staat dat er net geen auto meer tussen kan bel je even aan bij je buren en de buren verzetten de auto een klein stukje. Geen enkel probleem in 11 jaar.
Dus waar deze aktie nu vandaan komt. Wij aan de van der Stoklaan hebben geen flauw idee. Dit is gebeurd zonder enige vooraankondiging.
Ikzelf heb bij toeval geen bekeuring gehad dus niet daarom dit bericht maar om de bewoners te waarschuwen. Mocht u een bon hebben gehad raad ik u aan kontakt op te nemen met de wijkagent en bezwaar aan te tekenen tegen de bekeuring. U bent gewaarschuwd.
               
Reactie : 22-08-2016 09:16:26
Wij zijn dus bekeurd omdat wij met onze auto opgeschoven/aangesloten waren en 10-20 cm over de zogenaamde lijn van het parkeervak stonden.

Handhaving is goed maar mieren...... is een ander ding, als we op de stoep stonden of in het gras is het meer dan terecht maar dit is gewoon 'pesten'. Zoals anderen woon ik hier elf jaar zonder problemen en het word (nu werd) door de politie juist aangemoedigd om met elkaar het parkeerprobleem te minimaliseren. Als we heel erg pietje precies worden kan men ook gaan klagen dat de voertuigen niet in de breedte in de parkeervakken passen maar laten we de handhaving niet op ideeŽn brengen.

We hebben contact gehad met de wijkagent welke ons standpunt begrijpt en het ook niet kaan begrijpen waarom er zo streng is gecontroleerd. Wij gaan geen boete betalen die naar ons inzien niet terecht is.
               
Reactie : 19-08-2016 15:32:44
Op onze Facebookpagina zijn enorm veel reactie's gekomen op dit bericht.


enz...


               
Reactie : 17-08-2016 20:06:52
Spijtig dat nu deze actie ondernomen wordt, terwijl al zolang over de P-druk in een deel van Lanen wordt gecommuniceerd met het bevoegd orgaan. Formeel gezien heeft men dus nu gedaan wat zou moeten gebeuren -als al die gastgebruikers, die ook wegenbelasting betalen en op de openbare weg (mogen) parkeren-, er niet eens zijn.
Laat ons hopen dat de nu ondernomen actie,n een rustige tijd in elk opzicht, ook verricht als al die fijne gasten er wel zijn...........
Kanttekening; door de "polusion" zijn de kleurverschillen, waarmee de vakken worden afgescheiden niet, dan wel slecht zichtbaar en vanuit ons Sdk is men niet bereid enkele afwijkende bakstenen wit te kleuren, zodat de vakafscheiding duidelijk zichtbaar is.
Hoe moeilijk kan het zijn duidelijkheid te verstrekken?!