Volgend artikel Vorig artikel

Nogmaals ondergrondse containers en geen 4 de bak


Geplaatst op 28-08-2016 10:13
Ik woon in Leidschenveen en kreeg deze week een brief van de gemeente den haag dat wij in september een extra kliko erbij krijgen voor gescheiden afval. Dit word dan de 4e kliko in mijn tuin terwijl in de wijk naast ons (Ypenburg) de bewoners hun vuil gewoon ondergronds kunnen storten. Nu is die 4e kliko niet het grootste probleem maar 4 vierkante meter aan afvalbakken van de gemeente in je eigen tuin lijkt me toch niet de bedoeling. Het andere veel grotere probleem is dat ons huisvuil eens in de twee weken opgehaald gaat worden. Het gaat dus erg stinken in onze tuinen en we moeten losse zakken naast onze kliko plaatsen omdat ze na 1 week al vol zitten.
Ik heb vandaag gesproken met deelgemeente Leidschenveen/Ypenburg en die denken dat niemand hier problemen mee heeft........dus buurtbewoners alsjeblieft als jullie er net zoals mij over denken reageer dan naar de gemeente. Besef dat er (vooral 's-zomers) stank rond de bakken en ongedierte zal komen maar ook dat er tijdens de ophaaldagen los vuil aangeboden gaat worden wat misschien niet meegenomen gaat worden. Gescheiden afval is prima maar laat de gemeente ons restafval gewoon wekelijks ophalen of net als in Ypenburg ondergrondse containers plaatsen.
Deel uw mening in de hoop dat het blijft zoals het nu is , bedankt namensInmiddels zijn bewoners een petitie gestart die flink gedeeld wordt op facebook.

Het is wel duidelijk dat bewoners van leidschenveen geen 4 de bak willen.

Er blijven reacties binnenkomen.
geld

geld               
Reactie : 31-05-2018 15:45:46
4 kliko's in de tuin is teveel. Oplossing: ONDER de tuin. www.subyard.com
               
Reactie : 06-09-2016 11:52:59
De 4e bak is voor mij geen probleem. Ik heb er inmiddels 5 staan. Waar ik wel een probleem mee heb is het feit dat het restafval en gft maar 1x per 2 weken wordt opgehaald. Maar inmiddels heb ik daar ook een oplossing voor gevonden. Als ik te weinig ruimte in mijn restafvalbak heb, stop ik het restafval in een plastic vuilniszak en gooi deze in de plastic bak. Dan wordt het weer een probleem voor het scheiden van afval voor de gemeente, maar ik ben van het restafval af. Dan maar even ongehoorzaam zijn. Als de gemeente niet wil luisteren en het tweewekelijks ophalen van restafval en gft handhaaft, dan moet ik creatief zijn met het restafval... Toch?
               
Reactie : 28-08-2016 11:35:39
Beste bewoners van Leidschenveen,

U bent zich ervan bewust dat onze overheid, op basis van een vermeend succesvolle proef in Velden, heeft besloten bij de eensgezinswoningen in Leidschenveen nu maar een 4e kliko te gaan aanbieden.
Bewoners lijken daarover niet erg enthousiast en sommigen vragen dan ook om ondergrondse containers.
U bent zich ervan bewust dat het gevolg daarvan dan weer is, dat P-ruimte moet worden ingeleverd, terwijl daaraan al een tekort is in sommige gedeeltes van de wijk in haar geheel.
Eerdere metingen gaven ter zake een niet mis te verstaan beeld, maar actuele metingen, waarbij kwadrantbreedt is gemeten bieden onze overheid een handvat om niets te doen, d.w.z. tenzij de meerderheid van zo'n kwadrant (bv. Lanen) dat verzoek draagt.
Sterker; wij gaan E-laadplaatsen -zonder venstertijd- aanleggen, zodat werknemers in Den Haag C, woonachtig in de regio, hun auto probleemloos overdag kwijt kunnen om vervolgens met de RR naar het werk te reizen. Hoelang duurt het opladen van een e-auto eigenlijk????
Is zo'n P-plaats niet bedoelt voor aflossend gebruik?
Ergo; alles hangt samen en laat men nadenken over actie en reactie, alvorens wat dan ook in concreto te ondernemen.
               
Reactie : 28-08-2016 10:18:47
Er blijven reacties binnenkomen op onze Facebook pagina,

We gaan hier uiteraard over praten met de gemeente Den Haag