Volgend artikel Vorig artikel

Kliko's die zwerven door de straat


Geplaatst op 12-10-2016 14:21
Het valt mij op dat de laatste maanden steeds vaker kliko's door de buurt "zwerven". Ze worden geleegd en de eigenaren laten die dingen vervolgens nog dagenlang langs de kant van de weg staan. Risico: kliko's waaien weg en komen op de rijweg of zelfs tegen geparkeerde auto's!
Kan hier tegen worden opgetreden? Kunnen deze kliko's niet worden ingenomen zodat de eigenaar zich dient te melden?
               
Reactie : 18-10-2016 16:05:10
Nu zag ik weer een vuilniswagen langs komen. Dus ik dacht voor de PMD.
Maar dat waas niet zo. Dat was voor de GFT.
Ik zag dat de man best geïrriteerd waas omdat er dus niets op te halen viel.
Een 2tal kleine containers (groene kleur) kon hij doen.

Ik denk 2 dingen.
De vorige vuilnismannen (overigens altijd dezelfde mannen met afrohaar en zwart haarnetje op. Zijn zo herkenbaar) Letten niet op wat ze doen.

Plus het 2e. Is dat de kleuren van de bakken niet corresponderen met het vuil wat erin zit. Groene zowel klein als groot worden voor restafval gebruikt.
Misschien dat de gemeente deze eens duidelijk moet uitgeven en vervangen.

Heb je hier wat aan?
Vandaag probeerde ze het dus wel degelijk gescheiden op te halen.
Ik zal komende tijd opletten op de dinsdag wat ik voorbij zie komen.
               
Reactie : 18-10-2016 15:49:15
Kliko’s zijn eigendom van de gemeente. Deze worden in bruikleen verstrekt aan de bewoners. Bewoners accepteren de bruikleen door deze te gebruiken, in hun tuin te zetten of zelfs hun huisnummer of postcode op de kliko’s te zetten.
De gemeente zal binnenkort gaan handhaven op langdurig in de openbare ruimte geplaatste kliko’s: er kan een boete worden gegeven van 80 euro. Voor de identificeerbare bruikleners is de handhaving gemakkelijk! Kliko’s in de openbare ruimte van de niet te identificeren bruikleners zullen door de gemeente worden opgehaald.
Als bewoners op een nette wijze van de kliko’s afwillen, worden deze door de gemeente opgehaald na een verzoek op de website van de gemeente in de rubriek “Afval”.