Volgend artikel Vorig artikel

En wederom deden ze de rest en het gft bij elkaar in dezelfde vuilnis wagen


Geplaatst op 18-10-2016 09:59
Beste Bol.
Nu hebben wij er een 4e container bijgekregen. Wij zijn ervoor.
Duurzaamheid en milieu vinden we erg belangrijk. We waren al aan het oefenen met deze vorm van scheiden.
Zelfs nu hout gekocht om voor binnen een mooie vuilnisbak te maken waarin dat scheiden dan ook kan.
Vanmorgen kwamen ze weer het afval ophalen. En wederom deden ze de rest en het gft bij elkaar in dezelfde vuilnis wagen.
Misschien zitten daar 2 componenten in dacht ik. Maar nee hoor de gft werd zowel aan de rechter als de linker kant in de vuilniswagen gezet.
Hoe kan dit? Weten jullie dat.
Want ik ben nog steeds voor gescheiden afval. Maar moet mijn voortuin er voor gaan verbouwen. Terwijl ik rest en gft zo bij elkaar kan gooien.
Ik verneem graag of jullie dit weten en wat we daar aan kunnen doen. Weer veel reacties op Oonze facebookpagina BOL leidschenveen.

               
Reactie : 19-10-2016 11:04:32
De reactie van Marjan op het Facebook bericht klinkt logisch.

"Ok deze onduidelijkheid is ontstaan ná de annexatie van Leidschendam naar Den Haag. Het zit zo: in Leidschendam zijn de zwarte bakken rest en de DONKERgroene GFT. In Den Haag zijn de zwarte en DONKERgroene REST!! en de LICHTgroene GFT. 3/4 deel van Leidschenveen weet dit niet en denkt te scheiden, maar doet dat dus niet onbewust. Ik heb dit aleens aangegeven bij de gemeente toen er een Bus in de wijk stond maar er is nooit iets mee gedaan."

Dat is bij ons dan wellicht ook de reden.
Ik heb meteen een licht groene bak voor het gft aangevraagd.
Ik denk dat met het verspreiden van of nieuwe bakken of van goede en juiste informatie een hoop ellende mbt scheiden van afval opgelost kan worden.
               
Reactie : 18-10-2016 16:30:36
Het inzamelen van afval gebeurt in de verschillende buurten/straten van Leidschenveen niet op dezelfde manier! Met name in De Velden wijkt dit af van de rest van Leidschenveen. Dit verschil is ontstaan tijdens de proef van 1/4/2014 tot 1/4/2015 om het plastic- afval gescheiden in te zamelen van de rest. Om tijdens deze proef niet teveel ruimte in beslag te nemen van de tuinen konden de bewoners de container voor gft inleveren en mocht het gft bij het restafval worden gevoegd. Na deze proef konden de bewoners de gft- container weer bij de gemeente aanvragen, maar dat heeft niet iedereen gedaan. De oplossing van de gemeente was om in De Velden door te gaan met het gecombineerd inzamelen van gft en restafval, ook al zou het gft apart worden aangeboden! Overigens is de gemeente bezig met een onderzoek of het lage milieurendement en de hoge inzamelkosten nog wel rechtvaardigen om gft apart te blijven inzamelen en het wellicht beter overal gecombineerd met het restafval kan worden ingezameld. De bewoners zullen na afloop van dit onderzoek over het resultaat worden ingelicht.

               
Reactie : 18-10-2016 11:14:42
Beste mensen,

Zolang zich in vele GFT-bakken veelvuldig ander "vervuld" vuil bevind, wordt het gescheiden aangeboden vuil niet apart verwerkt omdat het alsnog schiften teveel werk is.
Gescheiden afval verwerking valt of staat dan ook met de wijze van aanbieding.
Vooralsnog zou dus een slechte oplossing gevonden kunnen worden voor de zich nu manifesterende problemen door het ruimte gebrek, de GFT-kliko in te leveren op de wijze, zoals beschreven in de gecorrigeerde correctie-brief vanuit het Sdk, die in veel gevallen is bezorgd nadat de plastic-kliko's daags daarvoor waren gedistribueerd.