Volgend artikel Vorig artikel

Vorige week is in Leidschenveen het ‘om de week’ inzamelen ingegaan.


Geplaatst op 25-01-2017 19:06
Vorige week is in Leidschenveen het ‘om de week’ inzamelen ingegaan.

Dit betekent dat de ene week de minicontainers voor restafval en gft worden opgehaald, de andere week is dan de container voor plastic, blikjes en drankpakken aan de beurt.

Elke minicontainer wordt 1x per 2 weken geleegd.
Er komt in maart een Inloop in Leidschenveen over dit onderwerp . Kom allen. Volg www.leidschenveen.nu of facebook pagina Bolleidschenveen.
                
Reactie : 16-02-2017 22:08:09
Beste mensen,

Mag ervan uitgegaan worden dat ook u dus op woensdag 8 maart a.s. de door onze Gemeente in H'eerlijk (H. Fraserhof) belegde inloopsessie zult gaan bezoeken????????? Ter zake is eerder op de BOL-site iets verwoord.

Ik ga ervan uit dat daarbij ook voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt zal kunnen worden waarom in Leidschenveen ondergrondse afvalcontainers niet aan de orde zijn.
               
Reactie : 02-02-2017 13:30:46
Beste mede-wijkbewoners,

Heeft u ook geconstateerd hoe men -nu er nog maar 1x/14dgn geleegd wordt- met het teveel aan huisvuil wordt omgegaan?
Bij s'avonds klaargelegd -op te halen en "los" aangeboden- grofvuil worden simpelweg dichtgeknoopte huisvuilzakken gelegd en creëert men ordinaire Italiaanse toestanden.

Gelukkig waren de HMS-medewerkers vanochtend zo vriendelijk alles op te scheppen en af te voeren.

Het belooft wat en ik kijk uit naar 8-3 a.s. in H'eerlijk.
Ben benieuwd hoe onze overheid tegen de opgedane ervaring en evaluatie aankijkt.

Garoet,
               
Reactie : 27-01-2017 00:17:41
Ook ik woon in Leidschenveen en werd geconfronteerd met een 4de bak.... de kliko voor t plastic hebben we geweigerd. (Geen ruimte in de tuin en lelijk) Wij sparen nu t plastic op en brengen het ongeveer eens in de 3 dagen naar de grote kliko bij t winkelcentrum. En ik moet eerlijk zeggen dat dit best goed gaat! Soms moet je je aanpassen en omdenken.....
               
Reactie : 26-01-2017 13:05:05
Ze blijven gewoon iedere week komen, maar in de ene week restafval en de andere week PBD-afval. Dus dat het kassa is, klopt niet. Neemt niet weg, dat het natuurlijk wel uitermate vervelend is, dat ze nog maar eens in de 2 weken restafval ophalen. Maar ik moet wel zeggen, dat ik jaren in Gouda heb gewoond en daar werd sowieso al heel lang eens in de 2 weken opgehaald. De keren, dat ik in 12 jaar last heb gehad van stank en maden zijn op de vingers van 1 hand te tellen.
               
Reactie : 26-01-2017 13:01:59
Dat de plasticcontainer en de restafvalcontainer om en om worden geleegd valt nog wel te begrijpen. Ik merk dat ik inderdaad veel minder restafval heb nu ik plastic scheid. Maar dat ook de GFT-container nog maar tweewekelijks wordt geleegd (tegelijk met de restafvalcontainer) slaat natuurlijk helemaal nergens op. Er is namelijk GEEN ENKEL verband tussen het feit dat er nu een aparte container voor plastic is en de hoeveelheid GFT-afval die ik heb. Ik heb een grote tuin, dus dat ga ik in het voorjaar/zomer/herfst alleen qua tuinafval echt niet redden. Ik heb de gemeente daarover om opheldering gevraagd, want ik vind dit werkelijk onacceptabel.Ook de manier van communiceren door de gemeente hierover vind ik zeer amateuristisch. Ik heb hierover niet één brief van de gemeente gekregen waar niet weer een brief overheen kwam omdat de brief daarvoor onjuiste informatie of een onjuiste bijlage bevatte. Ongelooflijk. En kijk je nu op de afvalophaalkalender op de website van de gemeente dan staat daarop de ophaaldata van het plastic niet eens vermeld. is het nou echt zo moelijk allemaal?