Volgend artikel Vorig artikel

Vuilcontainers verplaatsen van winkelcentrum naar de Emmy Belinfantedreef


Geplaatst op 03-04-2017 12:41
Beste bewonersorganisatie Leidschenveen,
U heeft een bericht geplaatst over de milieustraat die in overleg met alle omwonenden nu wordt verplaatst naar de Emmy Belinfantedreef. Is dit serieus geen grap want ik als toekomstige bewoner weet van niets en wil er ook absoluut niet gaan wonen met een milieustraat pal voor mijn deur! Dat kan toch niet als dit blijkbaar al voor overlast bezorgt op de parkeerplaats waar deze nu staat? Graag ontvang ik meer informatie als u deze heeft.
vriendelijke groet.Verontruste bewoner Leidschenveen.
               
Reactie : 11-07-2017 15:41:27
De bovengrondse milieustraat op de Emmy Belinfantedreef is medio juni 2017 geplaatst. Er staan containers voor glas, papier/karton en plastic/blik/drankenkartons. Daarna is er nog een aparte container bij geplaatst voor luiers. De gemeente heeft toegezegd, dat deze bovengrondse containers medio 2018 worden vervangen door ondergrondse containers: of de gemeente dat waar gaat maken moet worden afgewacht!
Afgelopen zondagavond 9/7/2017, 22.30u heeft Hart van Nederland op SBS6 aandacht besteed aan de problemen in Leidschenveen met de uitvoering van het afvalbeleid door de gemeente. Hiervoor ben ik geÔnterviewd bij de milieustraat op de Emmy Belinfantedreef. U kan dat terugzien via Uitzending gemist.
Vriendelijke groeten,
Anton Janssen
Voorzitter Bewonersorganisatie Leidschenveen
               
Reactie : 09-07-2017 14:12:34
Geachte heer/mevrouw,

Ook wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht aan de Emmy Belinfantedreef. Is er inmiddels meer bekend over de milieustraat die daar terecht komt? Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
H.W. Tang
               
Reactie : 04-04-2017 14:57:30
Bol distantiert zich niet van dit probleem. Voorzitter Anton Janssen heeft inmiddels contact gezocht met de gemeente Den Haag en dit probleem voorgelegd. Er is gelijk actie ondernomen door de gemeente door vandaag al een vergadering te beleggen over dit onderwerp. Vriendelijke groetjes BOL.

               
Reactie : 04-04-2017 10:20:02
Beste "BOL" en verontruste a.s. bewoner van Leidschenveen,

Ik kan de chronologie in de plaatsing van dit issue niet rijmen!?

Inhoudelijk; BOL distantieert zich van dit probleem (waarmee ook toekomstige bewoners direct geconfronteerd worden) en verwijst daarvoor naar de betreffende ambtenaar. De behandeling erbij door onze overheid komt min of meer overeen met die aangaande de 4e kliko-kwestie, waarbij overigens nooit iets terug gezien is over de opmerking, n.a.v. de eerst gehouden proef, over de te verzwaren bodem van de plastic-kliko. Die nu zelfs beladen een speelbal op de wind is. Wie draait op voor schaden door weggewaaide kliko's? Er wordt gesteld dat verzwaring niet zou kunnen gelet arbo-regels, maar wat weegt nu een 1x per 2 weken te legen rest- of gft-kliko?

Ter zake onderhavige noviteit, waarmee toekomstige bewoners geconfronteerd worden; typisch Den Haag. Was het niet zo dat ooit beschikbare informatie leerde dat waar nu de Poort van Lanen staat (en Zicht op Leidschenveen komt) ook gewoon eengezinshuizen zouden komen in die dorpse, groene Lanen?
Is niet ooit gesteld dat bij dat soort complexen ook extra P-plaatsen gesitueerd zouden worden, rekeninghoudend met 2e auto's en bedrijfsbusjes, alsmede bezoekers?

Voorafgaand aan de koop van een woning oriŽnteert men zich breed en doet men wat in redelijkheid mogelijk is. Meer kan men niet. Dat de uitwerking en realisatie afwijkt, so be it en daarmee moet geleefd worden.

Ik begrijp dat een in aanbouw zijnde woning "te koop" gezet gaat worden. Wat is het bouwnummer van die dure woning?
               
Reactie : 03-04-2017 12:50:03
Richt uw verontwaardiging op gemeente Den Haag!
Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) is net zo verrast over de keuze van de gemeente voor de nieuwe lokatie van de milieustraat als u.
In het overleg over de herinrichting van het winkelcentrum ít Hoge Veen hebben de winkeliers en omwonenden aangegeven dat de tijdelijke milieustraat op de parkeerplaats vlak voor de winkels grote overlast veroorzaakt door stank en vuilnis naast de containers, maar met name het lawaai van de glascontainer dag en nacht.
In het overleg over de recente gewenningsperiode van het alternerend inzamelen van het huisvuilnis heeft BOL aangegeven, dat het aantal milieustraatjes in Leidschenveen moet worden uitgebreid om de bewoners meer faciliteiten te bieden voor het scheiden van afval.
Gemeente Den Haag heeft besloten om het onderhavige milieustraatje niet op te heffen, maar te verplaatsen. Over de nieuwe lokatie is geen overleg gevoerd! Voor uw informatie: mocht BOL wel om een mening zijn gevraagd, dan zou zijn geadviseerd om een ondergrondse milieustraat in te richten op de zuid-oost hoek van het parkeerterrein en hiervoor 4 parkeerplaatsen op te geven.
BOL heeft vrijdagmiddag ontvangen informatie op de website geplaatst, vooruitlopende op een brief die de gemeente vanaf 3/4/2016 bij de huidige omwonenden laat bezorgen! Uit uw reactie blijkt, dat we te haastig zijn geweest om het nieuws bekend te maken, maar niet zorgvuldig genoeg hebben aangegeven, dat deze informatie van de gemeente afkomstig is.
Uw makelaar zal ook niet zijn ingelicht over deze actie van gemeente Den Haag! Indien u nog vragen heeft kunt u die stellen via telefoon 14070 of via leidschenveen-ypenburg@denhaag.nl 

               
Reactie : 03-04-2017 12:46:53
Nav u bericht aangaande de milieu straat ontplof ik. Ik heb net mijn handtekening gezet voor een ongelofelijk dure koopwoning aan de Emmy belifantedreef. Nu lees ik dat die straat voor mijn deur komt. Dit kan toch niet waar zijn???? Ver weg van de flats, maar wel gewoon voor een toekomstig woonhuis? En in overleg met de bewonersorganisaties. Hebben jullie meegewogen dat dichtbijleidschenveen gebouwd wordt?
Ik hoor graag van u (ik snap dat u niet persoonlijk
verantwoordelijk bent)