Volgend artikel Vorig artikel

Respect voor deze haagse vluchteling


Geplaatst op 14-06-2017 08:29
Haagse vluchteling oogst bewondering met zijn wil om Nederlands te leren
De uit SyriŽ gevluchte Hasan Fakhane wil zů graag de taal leren dat hij zich omringt met Nederlandse zinnen en woorden. Een kamer vol woorden van internet.
'Het kussen', 'de deken' en 'zelden', het zijn de eerste drie woordjes waar de 27-jarige SyriŽr Hasan Fakhane zeven maanden geleden mee begon. Naast de grote, gekleurde Nederlandse letters, staat in het klein de Arabische vertaling van de woorden.

Die heeft hij intussen meeverhuisd naar de wijk Ypenburg in Den Haag.
Daar hangt nagenoeg zijn hele kamer vol met maar liefst 2.000 woorden en zinnen. Zo probeert Fakhane zich de Nederlandse taal eigen te maken.Op zijn koelkast hangt van alles wat te maken heeft met eten. 'De worstjes', 'het spek', 'de eetlust', 'kruiden en specerijen', alleen bij 'de tarwbloe' ontbreken de letters 'e' en 'm'.

Wauw RESPECT
 

               
Reactie : 14-06-2017 19:51:56
Het leven van een vluchteling is schokkend zwaar. Zou zelf ook graag opgevangen willen wordenals ik de pech had door levens bedreigende omstandigheden te moeten vluchten naar een ander land.
Fijn dat nederland vluchtelingen red uit landen waar burgeroorlog heerst en ook fijn dat we mensen redden uit vluchtelingen kampen die volgens amnesty mens onterend zijn. zou zelf ook gered wil worden in die situatie, wie zou dan liever niet gered worden. zoals zeker 99 procent van de vluchtelingen is deze vluchteling van goede wil.We zouden er best wat meer kunnen redden echt.
               
Reactie : 14-06-2017 08:37:23
ja dus dat!
ze doen geen vlieg kwaad zie ze vaak in nootdorp en het mooiste ervan is dat niemand weet dat hun die vluchtelingen zijn

               
Reactie : 14-06-2017 08:36:42
Zo kan het dus ook.....i.p.v. te zeuren over je huisvesting en uitkering. R.E.S.P.E.C.T.
               
Reactie : 14-06-2017 08:36:09
Deze jongen komt er wel