Volgend artikel Vorig artikel

Inloop De lanenop 26 juni over parkeerproblematiek.


Geplaatst op 28-06-2017 18:27
Op 26 juni 2017 was er een inloopavond in leerwerk restaurant Héerlijk over de parkeerproblematiek in de wijk De Lanen in Leidschenveen.

* De informatie-avond d.d. 26/6/2017 in restaurant H’eerlijk m.b.t. de parkeerproblematiek in De Lanen was georganiseerd door Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO);

.* De avond was bedoeld voor de bewoners van De Lanen, die daarvoor een bewonersbrief zouden ontvangen;
BOL was niet uitgenodigd;
BOL heeft geen informatie ontvangen over de resultaten van de informatie- bijeenkomst.
               
Reactie : 28-06-2017 18:37:33
Ik vond de opkomst groot. Heb niet de mensen geteld maar tussen kwart voor acht en kwart voor 9 was het continue vol in het restaurant. Hoefde geen presentielijst te tekenen. Vond ik een beetje raar. Hoe weten zij nu hoeveel mensen er zijn geweest. Volgens mij hadden alleen mensen van cor spaanslaan en een gedeelte van baaklaan uitnodigingen gehad. Wij zijn gegaan nav jullie link.
               
Reactie : 28-06-2017 18:34:38
Ik ben ook nav van jullie link op de BOL gegaan. Zelf hebben wij geen uitnodiging gehad. Van de Cor Spaanslaan hadden de 1e twee blokken een brief ontvangen (vreemd).
               
Reactie : 28-06-2017 18:33:10
Was de opkomst groot? hoeveel bewoners waren uitgenodigd? weet iemand dat?
               
Reactie : 28-06-2017 18:32:37
Heb dit al eerder meegemaakt , het is echt verspilde energie inderdaad! Word totaal niet naar de bewoners geluisterd
               
Reactie : 28-06-2017 18:30:48
Wij dachten dat er ook eventueel over andere oplossingen te praten viel dan over de zoethouder van 16 nieuwe parkeerplaatsen, waarvan er al direkt 6 aan de Cor Spaanslaan afvielen ivm gevaarlijke situatie wanneer de flatbewoners uit de parkeergarage komen en geen overzicht meer hadden, en de 10 aan de van Baaklaan net zoveel gevaar opleveren omdat dat punt van de van baaklaan veel te smal is. Geprobeerd het te hebben over betaald parkeren of een blauwe zone. 1 dame van de gemeente zei sowieso al overal nee op. Ik denk dat zij toe is aan een cursus communicatie want iedereen liep bij haar weg om ruzie te voorkomen. Daarnaast was er een jongeman die duidelijk de situatie niet kon behalve dan van de plattegrond. Hem aangeboden een rondje door de wijk te maken waar hij geen gebruik van heeft gemaakt. Hij gaf wel aan dat er nieuwe tellingen gehouden zouden worden maar wel over het hele gebied de lanen. Dan kom je echt te laag uit voor betaald parkeren omdat er vanaf de Hans Larivelaan geen parkeerprobleem is. Wat wij als bewoners kunnen doen is langs de deuren gaan en handtekeningen ophalen. Ook dit is niet zinnig omdat je hier precies hetzelfde tegenkomt. Daar waar geen parkeerprobleem is daar willen de bewoners ook geen betaald parkeren. Ik weet dat er in Houtwijk in een gedeelte van de mensenrechtenbuurt wel betaald parkeren is ingevoerd omdat zij daar erg veel last hadden van mensen die afspraken hadden in het haga ziekenhuis in dat gedeelte gingen parkeren. Er is verder in de wijk waar geen betaald parkeren is ingesteld geen overlast gekomen omdat de mensen dat te ver lopen vinden. Dat zou hier in de lanen precies zo zijn. Doe vanaf de van Baaklaan tot aan de hans Larivelaan betaald parkeren invoeren en het andere deel niet. Probleem opgelost. Ze zouden deze oplossing meenemen maar volgens mij ook gelijk weggooien. Ik vond het een weinig constructief overleg en ze hadden het net zo goed niet kunnen houden