Volgend artikel Vorig artikel

Ongenoegen over eerder Afval beleid van de gemeente Den Haag


Geplaatst op 04-07-2017 16:08
Goede middag,

Een tijd geleden werd de kunststof container geintroduceerd in de wijk Leidscheveen.
Nouja, geintroduceerd. De bewoners door de strot geduwd is een betere omschrijving.
Daarbij werd er ook heel leuk, even medegedeeld dat het rest afval en kunststof om de week zou worden opgehaald. Maar het zou echter om een proefperiode gaan.
Bij deze, de proef is mislukt.
Het afval stapelt zich langzaam op in onze schuur en de stank is niet te harden.
Zodra de schuurdeur open gaat komt er een vieze rottende afval lucht je tegemoet.

Dit was precies wat de bewoners al aangaven toen er door de gemeente werd geoppert om het restafval om de week op te halen in plaats van iedere week. Het restafval staat in een warme container twee weken lang te rotten. Volle luiers en etensresten liggen nu heerlijk in een warme schuur te stinken. Als je iets uit de schuur moet halen moet je je adem in houden en gauw er in en eruit rennen om niet te moeten overgeven van de enorme vieze lucht.
Sorry hoor, maar ik heb veel geld betaald voor mijn huis, en ik heb een redelijk grote schuur waar ik ook normaal gebruik van zou willen maken zonder deze gore rottende afval lucht.
Nu wordt ik dus beperkt in mijn woongenot door een domme beslissing van de gemeente?
Ik vraag de gemeente Den Haag dan ook om de oude regeling per direct te herstellen, waarbij iedere week het restafval wordt opgehaald.
De proef is mislukt, jammer, maar de bewoners hadden hier al voor gewaarschuwd.
Misschien is het handig om volgende keer eerst te LUISTEREN voordat je als gemeente eenzijdig een beslissing doordrukt?

Met vriendelijke groet, naam bekend bij BOL
               
Reactie : 25-08-2017 17:48:42
Dit onderwerp is inmiddels besproken en de gemeente zoekt samen met BOl naar een oplossing. Lees berichtgeving : http://www.bewonersorganisatieleidschenveen.nl/index3.asp?nr=201707221319
               
Reactie : 30-07-2017 17:13:59
Ik heb begrepen dat de gemeente bij het sorteercentrum het opgehaalde plastic sorteert op basis van vuilniszak. Als het plastic in een zwarte zak zit gaat het gelijk de verbrandingsoven in. Alleen als het in een doorzichtige zak zit wordt plastic hergebruikt. Dit stond niet in het informatieboekje wat iedereen kreeg. Geloof op de site van de gemeente. Maar waar kan je grote doorzichtige vuilniszakken kopen?
Hoe de gemeente dit heeft aangepakt: 1 grote flop. Maar dat is met meer dingen. O.a met de windturbine, extra parkeerplaatsen maken door groen weg te halen aan de Cor Spaanslaan en niks doen aan het gevaarlijke kruispunt laan van Leidschenveen.
Het begint hier meer op Den Haag te lijken dat aan de andere kant van de snelweg ligt. Verstedelijken. Het hele dorpse gaat weg :-(
               
Reactie : 24-07-2017 16:16:38
Weet iemand waar ik kan klagen over de stinkende bakken? Ik lees wel
In reacties dat heeeeeeel veel mensen er last van hebben, maar niet waar ik n klacht kan neerleggen. Is dat het 14070 nummer?

Alvast dank
               
Reactie : 22-07-2017 15:09:55
Er is een nieuwe situatie ontstaan. Restafval wordt per 1 augustus 2017 1 maal in de week opgehaald en GFT en PMD om de week. Bewoners klaagden over stankoverlast en vonden deze situatie onhoudbaar. Wethouder Revis heeft het ophaalschema nu gewijzigd.In september wordt er geevalueerd.
Lees berichtgeving eerder op de BOL site HIER

               
Reactie : 22-07-2017 10:13:58
Beste mensen,
Ik lees 2 actuele items over het gescheiden ophalen van het huisvuil. Het is mij nu echter niet helemaal duidelijk. Er werd wekelijks opgehaald het GFT en het restafval om de 14 dagen. Dat lijkt nu te worden omgeruild, n.a.v. het overleg tussen de gemeente en de heer Revis, die vakantie geniet.
Dus wordt nu wekelijks de 2 groene kliko's geleegd of nu elke week de rest en het GFT om de 14 dagen??? Ik hoop in elk geval dat de stank veroorzakende 2 kliko's elke week geleegd worden.
               
Reactie : 07-07-2017 18:06:04
Erg grappig allemaal dus wordt ik toch VERPLICHT om een gft bak te nemen, Ún om 2x per week met de auto de stinkende luiers zelf weg te brengen? Waar betaal ik voor???
               
Reactie : 07-07-2017 11:52:49
Bewoners kwamen met klachten bij BOL dat er echt gezegd was dat restvuil iedere week opgehaald zou worden. Men stuurde ons zelfs een foto van dat bericht.


dat bericht was niet van BOL en ook niet van de gemeente. Het was een samenvatting van iemand die de inloopavondavond bezocht heeft en zijn eigen draai gegeven heeft Wie de schrijver is weet ik niet maar zijn verhaal klopt niet Dat was in ieder geval geen melding van BOL.
               
Reactie : 06-07-2017 20:10:11
Reactie van gemeente den haag op niet werkende link klachtenformulier:
Beste BOL, We zijn een en ander nagegaan.
Gisteren is de nieuwe website van de gemeente live gegaan. De oude internetadressen (URL's) werken daardoor niet meer.
Sinds gisteren kunnen op de pagina https://www.denhaag.nl/nl/meldingen/meldingen-afval.htm meldingen over afval worden gedaan.
Wilt u svp dit nieuwe internetadres op de site van de BOL vermelden en het oude adres verwijderen?

Wel raar dat men bij de gemeente niet weet dat er een nieuwe url in werking is gegaan. uiterst slordig.

               
Reactie : 06-07-2017 20:06:58
Klachtenformulier van de gemeente Den Haag de link werkt niet. De website van de gemeente geeft een foutmelding.
               
Reactie : 05-07-2017 21:35:33
Aantal gft bakken zijn niet geleegd in de lanen maar de link werkt niet...
               
Reactie : 05-07-2017 14:06:19
He-le-maaaal klaar met die bakken! Vreselijke stank!' Vuilniszakken die voor je deur wekelijks worden gesmeten.. meeuwen die alles open knagen.. mag je het de dag daarna weer
Lekker zelf opruimen!!
               
Reactie : 05-07-2017 14:05:53
Een keer per kwartaal de containers laten reinigen door de gemeente zou een mooi gebaar zijn
               
Reactie : 05-07-2017 14:05:15
Kan iemand het komen schoonmaken van de gemeente!!!! Die geur van die maden gaat nooit meer weg. Ik ben er kotsmisselijk van!!! Nu staat mijn container nog steeds op de stoep omdat hij vol met maden zit
               
Reactie : 05-07-2017 14:04:38
GFT: Groente- Fruit- Tuin afval .... Dus niet alleen Tuinafval.
Feitenlijk is het heeeeeeeel simpel, toen alle bakken wekelijks door de gemeente werden geleegd was er geen probleem met stank- en madenoverlast. Nu de bakken en m.n. de GFT bakken ondanks toezeggingen door de gemeente niet wekelijks worden geleegd heeft de gemeente een probleem gecreeerd en de oplossing is heel simpel ... Iedere week de bakken legen of ondergrondse opslag aanleggen zoals in Ypenburg.
               
Reactie : 05-07-2017 14:03:36
De GFT bak is voor al het bio-afval, dus jij begrijpt het niet‼️ Etensresten, je koffiefilters, uitgebloeide boeketten, je bbq-restafval alles wat verteert op een composthoop!
               
Reactie : 05-07-2017 14:02:58
Omdat de GFT bak elke week geleegd wordt en de restafval bak 1x in de twee weken. Als je etensresten in de restafval bak gooit staat het twee weken te rotten in je schuur. Vandaar. En aangezien wij geen GFT bak hebben (wij hebben geen tuin afval) ligt alles dus lekker te meuren in de schuur
               
Reactie : 05-07-2017 14:02:29
Jullie snappen het echt niet wie gooit er nou eten in de gift bak, eigen schuld dus. Gebruik die gift bak alleen voor de tuin ik heb nooit last van stinkende bakken door dat ik nooit eten resten of schillen. Er in gooi alleen tuinafval klaar
               
Reactie : 05-07-2017 14:01:52
Hang een netje met mottenballen in de container
               
Reactie : 05-07-2017 13:50:12
Hier werd gisteren het restafval opgehaald, vergeten ze onze bak te legen (de gewoon netjes op tijd op de juiste aanbiedplek stond...maar 'gewoon' over het hoofd gezien door de ophalers). Contact met gemeente: bak weer naar binnen en over 2 weken weer naar buiten. Met vuil van dan 1 maand oud! Plus dat we de komende weken maar moeten zien waar we onze zakken stoppen want bak was/is goed vol. Tussentijds ophalen en hun fout rechttrekken was niet mogelijk...hun fout is met dit warme weer dus ons probleem.
               
Reactie : 05-07-2017 09:36:17
AFVAL KALENDER GEMEENT DEN HAAG

https://huisvuilkalender.denhaag.nl/wanneer

               
Reactie : 04-07-2017 22:00:56
Goedenavond! Hoe zit het nu met ophalen van de papier in de vissen?
Letterlijk 10 min 21.40 geleden is een van onze lieve buren (niet direct buren) was denkt boos aan de Gemeente dus heeft besloten om zijn bak op de parkeerplaats leeg te maken. Er zit uiteraard adres in de rommel maar ook kans van ongedierte in de buurt.
Misschien de lieve degene kan zijn rotzooi oprappen vanavond of morgen de Gemeente bellen?
Zowieso hoe ziet het met afhalen van de blauwe bak in deze buurt?
               
Reactie : 04-07-2017 21:53:05
Dus als ik het goed begrijp, moeten we nu, ondanks dat we een godsvermogen aan afvalstoffenheffing betalen, zelf gaan lopen leuren
met ons afval, dus met zakken vol stinkende luiers, glas, papier en weet ik wat allemaal in de auto naar speciale "milieu straatjes" rijden?
Waarom niet gelijk ook even de vuilniszakken naar de milieustraat brengen? Dan hoeven ze helemaal niet meer langs te komen!!
Ik betaal toch om die rotzooi op te laten halen? WAAR BETAAL IK DAN WEL VOOR??
We hebben geen plek voor een GFT bak , een papier container, een plastic container Ún een restafval container.
En natuurlijk is het VEEL beter voor het milieu om met de auto al mijn gescheiden afval her-en-der weg te moeten brengen.
Wat is dat nou voor hersenloos stelletje kanslozen daar bij de gemeente? Kunnen ze Úcht niet zelf bedenken dat dit niet werkt?

Maargoed, ik snap dat de gemeente wel lekker wil cashen op de mileuheffingen maar weigert om het afval op te halen.. prima.. geeft niet.
Dan weet ik dat, dan gaan we andere maatregelen treffen. Dit is volgens mij gewoon een vorm van oplichting.
Wel geld rekenen voor geleverde diensten, maar deze vervolgens niet leveren.

Jullie mogen mijn stukje inclusief bovenstaande publiceren, ik ga de media inschakelen want dit is te gek voor woorden!

Met vriendelijke groet,
               
Reactie : 04-07-2017 21:51:50
Dan heb je ook geen maden in de normale kliko‼️ Daarom legen ze iedere week wel GFT
               
Reactie : 04-07-2017 21:51:13
De GFT bak is voor al het bio-afval, dus jij begrijpt het niet‼️ Etensresten, je koffiefilters, uitgebloeide boeketten, je bbq-restafval alles wat verteert op een composthoop!
               
Reactie : 04-07-2017 21:48:02
het gaat hier niet om de gft om de restafval die is ondragelijk die stank en maden overlast er juist moet de bak niet open want dan kunnen de vliegen eitjes leggen
               
Reactie : 04-07-2017 21:46:40
Omdat de GFT bak elke week geleegd wordt en de restafval bak 1x in de twee weken. Als je etensresten in de restafval bak gooit staat het twee weken te rotten in je schuur. Vandaar. En aangezien wij geen GFT bak hebben (wij hebben geen tuin afval) ligt alles dus lekker te meuren in de schuur
               
Reactie : 04-07-2017 17:26:27
Kan iemand nog de mail achterhalen dat er in de zomermaanden iedere week geleegd zou worden? En dan terugmailen naar de gemeente
               
Reactie : 04-07-2017 17:24:35
Gewoon een krant onderin en een stokje tussen het deksel zodat er lucht bij kan geen maden en vliegen en geen stank van het fermenteren van het gft.
               
Reactie : 04-07-2017 17:22:14
Bakken niet geleegd hier(gele huizen) vergeten door gemeente, zou terug gebeld worden, niks van dit alles 4 weken maden verzamelen, drama!! gewoon elke week legen die handel in elk geval in de zomer of ondergrondse containers plaatsen. Betaalt je scheel aan belastingen!
               
Reactie : 04-07-2017 16:24:07
Er komen meerdere berichtjes binnen over stinkende vuilcontainers. Weet wel dat in de zomermaanden u etensresten echt wel in de GFTcontainer kunt gooien. En die container wordt wekelijks opgehaald. de luiers kunt u naar de Containers in de wijk brengen, die bent u dan ook kwijt.
               
Reactie : 04-07-2017 16:14:32
Uw punt is duidelijk en geeft helemaal weer wat de meeste bewoners van Leidschenveen van het afvalbeleid van gemeente Den Haag vinden!
We kunnen uw betoog onverkort op de website van BOL plaatsen in rubriek 'Wat u zegt', zodat andere bewoners er ook op kunnen reageren: zie www.leidschenveen.nu.
Voordat we dat doen wil ik wel een aantal opmerkingen maken uit de ervaring die wij ondertussen met de gemeente hebben opgedaan en die u anders van de gemeente gaat krijgen:

Het uitgangspunt van de gemeente is, dat u zelf thuis diverse huisvuilcontainers hebt staan, behalve voor het restafval ook voor gft, papier/karton en plastic.
Omdat dit toch wel veel containers zijn voor de gemiddelde percelen in Leidschenveen zijn er op 7 'strategische' plaatsen in de wijk milieustraatjes aangelegd waar de bewoners zelf glas, textiel, papier/karton en plastic naar toe kunnen brengen. Recent is er bij 5 milieustraatjes een container voor luiers aan toegevoegd, omdat deze in de zomermaanden erg veel stank veroorzaken bij het restafval, zelfs al binnen een week.
Ook etensresten veroorzaken veel stank bij het restafval en daarom moet dat in de gft-container worden gedaan en die container wordt sinds 1 juni 2017 wekelijks geleegd door HMS.
Alleen klachten van bewoners die nog stankoverlast hebben ondanks dat ze zich aan bovenstaande handelwijze houden worden door de gemeente behandeld.

Goede middag,
In oktober 2017 evalueert de gemeente of het afvalbeleid en hun aanvullende maatregelen goed hebben gefunctioneerd!
Die evaluatie heeft de gemeente ook nodig voor de tussentijdse evaluatie van het Huishoudelijk Afvalplan (HAP) 2016-2020 door de gemeenteraad.
Hier mikt BOL nu op: het door de gemeenteraad in december 2015 goedgekeurde afvalbeleid conform het HAP is een criterium bij de verkiezingen van de gemeenteraad in maart 2018.

Vriendelijke groetjes Anton Janssen voorzitter BOL