Volgend artikel Vorig artikel

Inmiddels 3 ongelukken. Slecht overzicht kruispunt t door blauwe doeken vrouw Avenweg


Geplaatst op 13-08-2017 20:07
Op de hoek van de Laan van Leidschenveen en de Vrouw Avenweg zijn er de afgelopen weken een aantal ongevallen gebeurd waarbij letsel is opgetreden en het slachtoffer per ambulance is afgevoerd. De onoverzichtelijke verkeerssituatie is daar debet aan. Door het plaatsen van ondoorzichtige hekken en een blauw huisje op de hoek van de Vrouw Avenweg en het fietspad Laan van Leidschenveen hebben automobilisten geen uitzicht meer. Nu is er nog sprake van letsel maar wij vrezen voor een noodlottiger afloop. Wij hebben de politie ge´nformeerd maar die verwijst naar de Gemeente Den Haag. Dit terwijl zij al verschillende malen hebben moeten uitrukken naar deze locatie.
Er is een melding gemaakt richting Gemeente en wij wachten op antwoord.
Graag de staddeel co÷rdinator Leidschenveen inschakelen.
               
Reactie : 09-01-2018 10:42:10
Mensen,

Jawel, wij kunnen wachten op erger, zolang DE beste bouwer van 2014,'15 en'16 (ik ken de criteria niet maar wat mij betreft niet ook '17) bij ons aan het bouwen is. Waar de bouw stillag en de storm opstak, mocht de brandweer opdraven en op de topverdieping wat zaken redden om weet ik veel wat te voorkomen!!
Vanochtend vroeg, 9-1-'18, was het weer raak!!!! Laat ons hopen dat Rehorst Bouw zijn werkzaamheden snel heeft afgerond en er opgeleverd kan worden. Daarna krijgen wij voorzienbaar weer van doen met een verruiming van de P-problematiek, hoewel dan ook weer P-plekken terugkomen rondom het bouwterrein (bij het Mondriaan) en hopelijk wordt die P-locatie dan ook goed benut voor 2e auto's van bewoners van Zicht op Leidschenveen, die ook per voordeur slechts 1 P-plek "krijgen" e/o visite van hen.
               
Reactie : 16-08-2017 14:19:26
Het probleem is dat veel automobilisten simpelweg te hard rijden en de verkeersregels aan hun laars lappen.

Voetgangers op de Zebrapaden krijgen vaak geen voorrang(komt ook mede door de bosjes/begroeiing die soms het zicht ontneemt).
Automobilisten rijden (veel)harder dan toegestaan

Handhaving van tijd tot tijd zou hier geen kwaad kunnen. Dit kan bijv. door agenten in burger eens bij de kruispunten en zebra's te laten controleren. 
               
Reactie : 16-08-2017 09:34:21
Alle kruispunten met de Laan van Leidschenveen zijn onoverzichtelijk! Op 2 plaatsen wordt er gebouwd. Bij beide situaties is het zicht belemmerd door bouwhekken cq bouwketen.
               
Reactie : 16-08-2017 09:33:01
Een ongevoelige, formele reactie, ver van de werkelijkheid. Dit bewijst maar weer hoe ver de Gemeente van de gemeenschap af staat. Moet er nu eerst echt een ernstig ongeval gebeuren? Voorkomen is beter dan.......................Actie is nu vereist!!!!!!
               
Reactie : 15-08-2017 16:39:19
Van de week had ik bijna een racefietser op mijn motorkap. Ik reed stapvoets maar je moet op zo veel punten letten bij dit keuispunt. Nu de hoek opnieuw onoverzichtelijk is met kastjes en groene doeken maak ik mij grote zorgen over de veiligheid!
               
Reactie : 15-08-2017 15:54:26
Direct in het begin nog voor de bouw dat ze de hekken aan het plaatsen waren heb ik al foto's op uw site gezet dat deze situatie levens gevaarlijk is. Toen werd er gezegd je moet maar goed moet uitzien. Dat is zowat niet te doen voor de auto's scooters fietsen wandelaars bussen en trams..
Nou gemeente en wat nu

Klopt, we zijn naar de werkplaats gegaan met de wijkagent en de bouwer heeft toen wat doeken weggehaald.
               
Reactie : 15-08-2017 15:52:52
Wat een teleurstellend antwoord van de gemeente!! Misschien is het zinvol om eens naar bewoners te luisteren die dagelijks gebruik maken van het kruispunt!! Of moeten daar eerst doden voor vallen??!!
               
Reactie : 15-08-2017 15:51:32
Vind die reactie van de gemeente belachelijk zelf heb ik een Volvo met een lange neus, eer ik kan zien als er een fietser aankomt sta ik al met mijn neus op het fietspad. En een scooter die is zo bij je zo hard rijden ze. Maar zo als gewoonlijk moet er eerst wat gebeuren voor dat er wat gedaan word.
               
Reactie : 15-08-2017 14:16:25
Een rotonde en verkeersdrempels zou misschien een oplossing kunnen zijn...maar dat kost geld
               
Reactie : 15-08-2017 13:49:02
Ik werd bijna aangereden toen ik met kinderwagen en steppend kind bij t zeebrapad wilde oversteken richting Landzigt
               
Reactie : 15-08-2017 13:47:50
Voorheen was het al een rot punt waar ik geregeld net op tijd kon stoppen met de fiets, nu is het helemaal drama.
               
Reactie : 15-08-2017 13:16:19
Je zou bijna zeggen dat degene die het antwoord geeft zijn kinderen daar moet laten fietsen. Het is met of zonder hek een levensgevaarlijke kruising. Automobilisten moeten letten op fietsers, voetgangers, tram en bus en auto's. Dit is wachten op dodelijke slachtoffers
               
Reactie : 15-08-2017 13:06:46
Gemeente denk....er is nog geen dode gevallen dus rustig aan mensen. Pas als het te laat is dan grijpen pas de Gemeente...zoals gewoonlijk
               
Reactie : 15-08-2017 13:04:26
De hele Laan van Leidschenveen is een gevaarlijke verkeersader. Ter hoogte van de Montessori school is het onbegrijpbaar en niet uit te leggen. Om over te steken dien je bijna hogere wiskunde gestudeerd te hebben. Fietspad zonder voorrangsregels, dan een Laan van Leidschenveen waar je als fietser geen voorrang hebt maar als voetganger wel, dan een dubbele tram/busbaan waar je heel goed moet opletten omdat met enige regelmaat de waarschuwingslampen niet werken en omdat je daar als voetgangerweer geen voorrang hebt en dan een straat waar het 's ochtens en 's middag complete chaos is met auto's die overal geparkeerd staan (ook op de stoepen) omdat de kinderen opgehaald worden. Oversteken is levensgevaarlijk. Al helemaal omdat de auto's er vaak te hard rijden en de zebrapaden over het hoofd zien. Ik ken de statistieken niet, maar met grote regelmaat vinden er aanrijdingen plaats waarbij de ambulance (en soms de traumahelikopter) moeten komen. Ook nu, van tijdelijke aard, is er weer totaal niet nagedacht over de opstelling van de bouwketen en hekken op de hoek van de Laan van Leidschenveen en de Marcus Aureliuslaan. Je hebt geen enkel zicht op wat er op je af komt. Ik ben het eens met Joke van Leeuwen over het open zetten van de Oude Polderweg om zaken te ontlasten. Hier MOET echt een oplossing voor komen.
               
Reactie : 15-08-2017 12:58:27
Niet alleen ongelukken vanaf de vrouw aveweg ook vanaf de Cor Spaanslaan is gewoon een levensgevaarlijke kruispunt
               
Reactie : 15-08-2017 12:37:57
Hallo wordt het niet eens tijd dat de gemeente Den Haag meer gaat kijken hoe de verkeers situatie is aan de Laan van Leidschenveen .Misschien kunnen er aan de oude polderweg weer in en uitgangs wegen komen dat zou gunstiger zijn bij de dagelijkse verkeersdrukte en zeker bij calamiteiten.
               
Reactie : 14-08-2017 20:31:41
Beste mensen,

Het -uit de oudheid- bekende vertrouwensbeginsel is allang verdwenen. Jurisprudentie leert ....dat e.e.a. casu´stisch beoordeeld dient te worden en ehhh als men thuis warme chocolademelk drinkt, gebeurd er op straat ook niets. Daarbij; niemand is foutloos, maar men moet wel kunnen inspelen op fouten van anderen.
I.c. speelt los van het beperkt zicht, waarop iedereen kan inspelen, nog een ander aspect.
De waarschuwingslichten van tram e/o bus resulteren soms in vreemde schrikreacies. Of men trapt op de "ho-houwer" of men geeft nog even gas et voila, het kwaad is geschiedt.
Fijn zo'n overheid die lekker adequaat reageert op zich manifesterende zaken, die aangekaart worden.
               
Reactie : 14-08-2017 18:41:39
Hoe vaak is dit complex al niet onderwerp van geweest?
Ooit, voorafgaand aan de aangekondigde werkzaamheden zijn vragen over een bouwexploit gesteld. Het antwoord laat nog op zich wachten!
Dat men het nu even druk heeft met andere zaken (avb) kan ik mij voorstellen, maar dat zelfs inmiddels ook een silo is bijgeplaatst op die hoek gaat mijn pet te boven ........
               
Reactie : 14-08-2017 17:57:30
Bijgaand de reactie van de gemeente Den Haag.
Beste heer/mevrouw ,

Hartelijk dank voor uw melding. Uw melding over voorrang niet duidelijk auto/motor is geregistreerd onder kenmerk MOR1107295.

Bij het naderen van het kruispunt met de Laan van Leidschenveen vanaf de Vrouw Avenweg is het zicht ivm de bouwplaats inderdaad minder geworden dan toen er nog een grasveld lag. Echter indien met aangepaste snelheid gereden wordt, is er nog voldoende zicht om naderende voetgangers en fietsers op de Laan van Leidschenveen tijdig waar te nemen en te beoordelen of men wel of geen voorrang dient te verlenen.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Den Haag

Als iedereen zich inderdaad aan een aangepaste snelheid houdt, gebeuren nergens of nauwelijks ongevallen. Helaas is dat niet de realiteit. De situatie is vanaf vandaag alleen nog maar erger geworden door opslag van bouwmaterialen ter plaatse.