Volgend artikel Vorig artikel

Overdag te hoge parkeerdruk een ramp door medewerkers en bezoekers van bedrijven


Geplaatst op 29-09-2017 11:33
Overdag te hoge parkeerdruk door medewerkers en bezoekers van bedrijven

Waar kom je dit tegen:
Leidschenveen

Situatie:
Het overdag parkeren, hier in Leidschenveen is een ramp. Overdag kun je de auto niet kwijt en je visite of een bedrijf dat komt al helemaal niet. Aan de Cor Spaanslaan en van Baaklaan is er tijdens de schoolvakantie wel redelijk plek, maar anders niet. Bewoners huren van ellende een parkeerplek.

Droom voor Den Haag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de parkeerdruk in Leidschenveen weer tot een acceptabel niveau daalt?
               
Reactie : 04-10-2017 12:54:06
Een parkeerzone voor alleen bewoners zou een oplossing kunnen zijn, bezoekers kunnen middels een bezoekerskaart o.i.d. dan ook kunnen parkeren. Betaald parkeren van 09:00 tot 23:00 is ook een optie, bewoners zouden dan een vergunning moeten krijgen. In de Lanen lijken BOA's niet zo streng te zijn, sterker nog; ik zie ze weinig en foutgeparkeerde auto's (twee vakken waar 1 auto op staat) wordt hier niets gedaan. Wanneer BOA's en politie niet gaan handhaven, dan gaat een parkeerzone ook niet werken. Kortom: welkom in de vicieuze cirkel...
               
Reactie : 30-09-2017 16:41:15
In de Gele Huizen Wijk (De Velden) is al vanaf begin dat het CBS zijn intrede deed in Leidschenveen, overdag een parkeerprobleem. Er is geen plek als je even met de auto weggaat . Vanaf een uur op 7.30 worden de lege plekken, zo die er al zijn, gelijk door Randstadrailforenzen, werknemers van het CBS, Mondriaan en anderen in gebruik genomen. Sommige bewoners plaatsen een scooter of motorfiets op een parkeerplaats als zij even met de auto weg moeten. Anders is er bij terugkomst geen plek meer om als bewoner te kunnen parkeren. De BOA's maken helaas geen uitzondering voor geparkeerde auto's die niet in een parkeervak staan. Onherroepelijk wordt een parkeerbon uitgeschreven. De gemeente Den Haag vindt de overlast kennelijk niet voldoende om passende maatregelen te nemen. De vraag is echter wat te doen. Domweg een parkeerzone invoeren voor alleen bewoners is geen oplossing. Waar moet bezoek dan parkeren? Een parkeervergunning dan? Dat zou misschien kunnen helpen. Maar willen de mensen dat ook betalen en zo ja, tegen welke prijs? Het wordt tijd dat de gemeente de problemen rond parkeren eindelijk eens serieus neemt. BOA's zouden misschien wat inschikkelijker kunnen zijn voor 'foutparkerende bewoners' en het 'bonnenboekje' even ongebruikt laten. Het is maar een suggestie... Het zou in ieder geval het parkeerprobleem in de Gele Wijk iets dragelijker maken als je als bewoner van deze wijk geen bon meer krijgt voor 'foutparkeren'.
               
Reactie : 29-09-2017 15:43:39
Ik woon dus ook in de flat waar de garage deels leeg staat. Je bent niet verplicht een plek te huren, en parkeren op straat is voor iedereen toegestaan. Waarom zou ik dan 67 euro p-m moeten betalen om een plek te huren?
iets anders; zeuren over parkeerplek en tekort daaraan, maar intussen worden er wel 3 parkeerplaatsen op de hoek van de Cor Spaanslaan/vd Stoklaan ingenomen door een container, zand en bestrating.
Lekker vergunningen in gaan voeren, en dan gelijk maximaal 1 per huishouden. Goedkoper dan de plek in de parkeergarage huren. Kan ik ook mijn auto fatsoenlijk parkeren op de openbare weg.
               
Reactie : 29-09-2017 11:50:17
Zo de waarheid ! Gemeente Den Haag en als hij zij nog bestaat wijk agend luister eens naar de mensen die er wonen!
               
Reactie : 29-09-2017 11:49:29
Het is een vicieuze cirkel
PROBLEEM PARKEREN OVERDAG-> school, bedrijven en forensen voor randstad rail
PROBLEEM PARKEREN AVOND -> wooninvest flat... minimaal 60 huishoudens die niet verplicht worden om te parkeren in de garage. Resultaat is dat de helft van de parkeerplaatsen in de garage onbenut blijft.
Hoe deze twee problemen op te lossen? Extra parkeerplaatsen is niet de oplossing mijns inziens. Dus dan maar parkeervergunningen
               
Reactie : 29-09-2017 11:48:13
Deel even graag in buurten op. Dit gaat naar parkeervergunning toe. Ik heb geen zin om een vergunning te moeten aanschaffen omdat in bepaalde delen van de wijk geen plek is.
               
Reactie : 29-09-2017 11:45:28
Tuurlijk, iedereen parkeerd netjes in de parkeergarage.
En waarom staat dat ding 's avonds leeg, en de omliggende straten bomvol???
Zolang er nog mensen zijn die bedrijven vanuit hun garage runnen, gaat er iets niet goed hoor!!
               
Reactie : 29-09-2017 11:51:25
Dat "ding" staat 's avonds niet leeg; ja als mensen naar een afspraak zijn logisch maar dan komen ze 's avonds terug of 's nachts werken en daar hebben we ook een aantal van. Als ik weg ben zie je een lege plek, dat klopt. We hebben vaste plaatsen zodat iedereen altijd op zijn/haar plek kan parkeren. Niemand kan zo maar op een vrije plek staan.
               
Reactie : 29-09-2017 11:48:49
Kom maar door met die parkeervergunningen. Alles beter dan 's avonds na 4 rondjes om het blok vervolgens weer op de stoep te belanden.
De bekeuringen zijn duurder dan een parkeervergunning.
               
Reactie : 29-09-2017 11:47:18
Zelf iets vaker de fiets of benen wagen gebruiken scheelt de helft, maar blijft een issue, reging / gemeente bepaalt de beperkte parkeerplaatsen voor, station, en bedrijven. Blijft dus indirect jou eigen keus.
               
Reactie : 29-09-2017 11:43:44
En 's avonds dan?
Ook dan zijn alle parkeerplaatsen bezet hier!
Laten ze maar permanente vergunningen maken hier, alleen bewoners, en de rest gaat maar lekker in Zoetermeer parkeren!!
               
Reactie : 29-09-2017 11:44:17
Wij van het complex Poort van Lanen hebben hedendag een brief in de brievenbus gekregen ANONIEM over het parkeren in onze garage en verzoek niet in de wijk te doen. WAAROM ANONIEM? Ik wil graag met diegene in gesprek gaan want wij parkeren allemaal in de garage dus het briefje klopt niet. Bezoekers van onze woningen is lastig want eenieder heeft meestal maar 1 parkeerplaats en daar staat bijv mijn eigen auto. Ik krijg geen 2 auto's op mijn plek want ik kan geen auto er bovenop zetten (mocht iemand daar een oplossing hebben dan zijn we van het probleem af). Dus mocht je zo mans zijn meldt je dan even en dan kunnen we het gesprek openen. Ik ben alleen van mening dat je de verkeerde complex aanspreekt; bewoners van WOONINVEST parkeren buiten en je moet het CBS en ROC aanspreken. Die parkeren in de woonwijk dus ga daar eens achter het probleem aan ipv ons boos te maken met onzinnige en onwaarheden. (buiten het feit dat er een giga spelfout in het briefje staat).
               
Reactie : 29-09-2017 11:43:11
dus betaald parkeren van 9.00 tot 17.00 uur
               
Reactie : 29-09-2017 11:42:24
Ja, ze plaatsen gewoon een school midden in een woonwijk zonder er parkeerplaatsen bij te maken.
En een appartementencomplex van 150 woningen, en bedrijven, en een station enz enz.
Kans op problemen is 100% gegarandeerd!!
               
Reactie : 29-09-2017 11:41:36
Ook in de Velden is parkeren regelmatig een probleem. Medewerkers van de winkels in het winkelcentrum, CBS en forenzen, school, bezetten de parkeerplekken al is het in het verleden nog erger geweest.
               
Reactie : 29-09-2017 11:41:00
En een station zonder parkeerplaatsen de monteur die kwam kon zijn auto niet kwijt. Graag betaald parkeren van 9.00 tot 17.00 uur en bewoners een vergunning ik heb een extra parkeerplaats gekocht in de garage mdat ik overdag mijn auto niet kwijt kan ppff.
               
Reactie : 29-09-2017 11:39:17
Daar mag inderdaad de parkeersituatie in de Lanen ook wel in meegenomen worden. Het staat overdag gewoon bomvol daar, voor bewoners is parkeren problematisch. Dit zijn grotendeels mensen die in de buurt werken/naar school gaan of die gebruik maken van de Randstadrail of de trein. Mijn slecht ter been zijnde schoonvader heeft zijn auto laatst bij ons op de oprit/stoep gezet omdat er nergens anders plaats was en kreeg daar een bekeuring voor. Dan maar liever betaald parkeren in de wijk en parkeervergunningen voor de bewoners. Is dat gedoe met parkeren als de kinderboerderij of de Smulhoeve een evenement/feest heeft ook meteen opgelost.
               
Reactie : 29-09-2017 11:38:36
Het parkeren in de Lanen is doordeweeks ook een ramp. Idd medewerkers van het CBS, forensen, leerlingen van het ROC Mondriaan die in de wijk parkeren. Als bewoner kan je je auto vaak niet overdag parkeren. Hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden. Het is te gek voor worden. De wijk(en) slippen gewoon vol. 2 weken geleden de gemeente hierover gebeld. Ik zou teruggebeld worden maar ja tot op heden nog niks gehoord.
               
Reactie : 29-09-2017 11:37:56
Parkeerplaats huren? Gekkenwerk toch....
Gisteren kon ik overdags weer mijn auto vol boodschappen niet kwijt in mijn eigen straat.... ik vind het geen stijl.... ben zeker niet te beroerd om een stukje te lopen maar als je nooit je auto kwijt kan ik je eigen straat.... dat kan toch niet.... en dan hebben wij maar 1 auto....
Ik hoop snel op een oplossing.... vergunninghouders misschien een optie.... of betaald parkeren van 9 tot 14 uur....
               
Reactie : 29-09-2017 11:36:39
Terwijl de DURE betaalde parkeerplaatsen en parkeergarages voor Station Leidschenveen en bedrijven leeg blijven !!
Ook in de Velden en de Vissen is het parkeren van personeel van scholen, bedrijven en verzorgingshuis, gezondheidscentrum goed te merken. Belachelijk dat er geen mogelijkheid is voor kort straatparkeren bij gezondheidscentrum en winkelcentrum.