Volgend artikel Vorig artikel

Ergenissen over hondenpoep niet opruimen in onze mooie wijk.


Geplaatst op 29-01-2018 17:03
Binnengekomen bij BOL
Leidschenveen Hondendrollenparadijs
Hierbij wil ik (bewoner van Leidschenveen) even alle asociale hondenbezitters bedanken! Dagelijks lopen wij met veel ‘plezier’ een parcours langs de Libelsingel naar school om vervolgens tig drollen te moeten ontwijken. Het is helemaal feest dat ik mijn kleine kindjes er niet normaal kan laten wandelen zonder tig keer te waarschuwen voor de zoveelste gore drol. Of wat denk je wanneer we weer thuis komen met stront onder schoenen of de wielen van de kinderwagen, dan hangen de slingers hoor!

Maar echt, wat ben ik trots dat er in mijn wijk zoveel asociale hondenbezitters wonen. Man man wat bof ik daarmee. En dan heb je de opper asocialen die hun hond gewoon laten schijten op de stoep. En het vervolgens niet opruimen. Want waarom zou je? Het is immers een ‘natuurlijk’ product toch? Het maakt de wereld iig zoveel mooier!
Dit bericht gaat waarschijnlijk hélemaal niets opleveren want de aartsluien met honden onder ons laten toch lekker hun hond schijten zonder het op te ruimen, ongeacht hoeveel last ze daarmee versoorzaken. Who cares, right? Lang leve de mentaliteit anno 2018!

Laten we met z’n allen even massaal applaudisseren voor deze grote grote asociale, onderontwikkelde medemens die ook nog eens blijkbaar een hond mogen bezitten, voor hun bijdrage in deze prachtige wijk. 
               
Reactie : 31-01-2018 18:37:24
Zoals veel terug te lezen is, is er overlast. Hondenpoep is ook in de sportbuurt een probleem. Maar waar nu de hondenpoep in erger word, komt daar ook zeker een kattenprobleem bij. De katten uit te buurt worden lekker naar buiten gegooid maar schijten
               
Reactie : 31-01-2018 18:35:48
Ik kan ze zo aanwijzen, de hondenbezitters die gewoon doorlopen na een grote boodschap.
Zal ik eens een foto van ze maken en hier publiceren?
Altijd leuk, naming en shaming.
               
Reactie : 31-01-2018 18:35:03
Maar het kon wel wat netter geschreven worden zeg! Gelijk mensen onderontwikkeld noemen..! Er zijn gelukkig ook nog hondenbezitters die netjes de ontlasting van hun honden opruimen,waaronder ikzelf!
               
Reactie : 31-01-2018 12:15:59
Heel vervelend die hondenpoep. En zo is er meer overlast, zwerfvuil, kliko's die dagenlang aan de weg staan, kliko's die twee weken in de groenstrook liggen, foutparkeerders die op het gras parkeren en het hele gazon kapot rijden en enorme bandensporen achterlaten.
Het begint bij de bewoners zelf. En dat zie je terug in Leidschenveen, de betrokkenheid van bewoners is veel te beperkt. Daarnaast hebben we de handhaving, al doen die in mijn ogen veel te weinig. Waarom melden die niet wanneer er sprake is van zwerfvuil? Waarom spreken die niet meer bewoners aan op asociaal gedrag? Ik hoop het niet, maar dit soort vormen van overlast gaan alleen maar toenemen in de wijk. Dat merk je nu al vergeleken met 2 en 4 jaar terug.
               
Reactie : 30-01-2018 20:41:36
Misschien kan de gemeente meer afvalbakken MET zakjes plaatsen. En ja, de gemeentepolitie mag meer door de wijk rijden.. .
               
Reactie : 30-01-2018 14:46:17
Zoals veel terug te lezen is, is er overlast. Hondenpoep is ook in de sportbuurt een probleem. Maar waar nu de hondenpoep in erger word, komt daar ook zeker een kattenprobleem bij. De katten uit te buurt worden lekker naar buiten gegooid maar schijten daar dus ook. van het voorjaar komen de paardenmeisjes weer met pony's en paarden door de wijk. Hele paarden drollen van voor tot eind in de straat. En het huisvuil. Omdat we zoveel moeten scheiden komt het "los" in de kliko. plastickje hier, plastickje daar. Tijdens het ophalen waait dat snel uit de bak/vuilniswagen. daar heb je met volle vuilniszakken veel minder last van.
               
Reactie : 30-01-2018 14:45:42
Nu blijkt dat hondenoverlast een probleem is zal BOL echt wel aan de bel moeten trekken. Dit moet toch opgelost kunnen worden.
               
Reactie : 30-01-2018 14:45:05
naast Papegaaiduikerplein, einde Ijsvogelstraat, in het groen ruimen 8 van de 10 hondenbezitters geen ene drol op.
               
Reactie : 30-01-2018 14:43:50
Ik ook hier een hondeneigenaar en ruim het altijd op. Ik woon in de lanen en ik of mijn eigen hond stappen zelf bijna in de stront van een ander! Ik kan niet normaal meer mijn hond uitlaten hierdoor. Op bijna iedere meter ligt een hoop! Laatst op mijn eigen stoep en spreek de eigenaar hierop aan die alleen maar een linke blik gaf. Volgende keer raap ik het op en gaat het richting de eigenaar!
               
Reactie : 30-01-2018 14:42:28
Irritant die hondendrollen, maar daar kan je nog beetje omheen lopen. Maar mensen die hun hond los laten lopen ipv aan de lijn: dat is pas asociaal! als je allergisch of bang bent voor honden, kan je er niet even omheen lopen! Het is ongelooflijk, maar zelfs als je mensen netjes vraagt hun hond aan de lijn te doen (hetgeen verplicht op grond van wet- en regelgeving) weigeren ze dit gewoon!
               
Reactie : 29-01-2018 17:14:04
Dan heb ik als poep opruimende hondenbezittende Leidschenvener ook nog wel wat te zeiken. Ik verbaas me dagelijks over het toenemende zwerfvuil op straat. Blikjes, flesjes, zakjes etc etc Het wordt met de dag erger.
               
Reactie : 29-01-2018 17:13:23
Hier dan ook een honden bezitter!!! En Ja t is belachelijk hoeveel er ligt! Ik moet polsstokspringen om mijn hond zn drol op te vegen van t gras !! En NEE niet alle honden bezitters laten alles zomaar liggen!!! Mijn hond poept t liefst ook op de stoep of op de weg!!Maar ik raap t altijd op!!!!
               
Reactie : 29-01-2018 17:12:59
Wel vreemd,bij ons wel poepzakjes en sterker nog wij betalen voor het eerst dit jaar geen hondenbelasting meer!!!
               
Reactie : 29-01-2018 17:12:34
Er zijn volgens mij ook mensen die met opzet hun hond op stoepen laten schijten. Zelfs direct voor de ingang van het kdv op het eendenplein ligt regelmatig poep.
               
Reactie : 29-01-2018 17:11:00
Ik woon niet in jullie wijk maar als hondenbezitster erger ik mij kapot. Ook al ligt het in een groenstrook. Ik ruim altijd de poep van mijn hond op maar moet in het gras of tussen bladeren heel goed uitkijken om niets onder mijn schoenen te krijgen. Bah, het is toch een kleine moeite en maakt de wijken zo veel mooier. Iedereen weet dat poepruimen verplicht is.
               
Reactie : 29-01-2018 17:10:10
Ook aan het Pijlkruidveld, langs de parkeerplekken zijn een paar plekjes met gras parallel aan de trambaan. Blijkbaar is dat gras een excuus om niet op te ruimen. Oppassen met uitstappen na parkeren en het stinkt zeker
               
Reactie : 29-01-2018 17:09:43
Wij hebben voor een groot veld waar gevoetbald wordt en 2 speeltuinen en duidelijk staat dat je je hond daar niet mag uitlaten. Maar regelmatig wordt de stront niet opgeruimd. Terwijl er ook een speciale uitlaatstrook is voor honde
               
Reactie : 29-01-2018 17:08:58
Wij sinds gisteren in bezit van een lieve pup maar het viel ons ook echt op maar hier gaan de poepzakjes ook mee. Andere mensen hoeven daar geen last van te hebben !!!
               
Reactie : 29-01-2018 17:07:29
Helemaal gelijk
               
Reactie : 29-01-2018 17:06:59
Wij ruimen onze hondepoep ook netje op maar als dit dan weggooien wil in de daarvoor bestemde afvalbakken blijken die tot de nok toe vol te zitten. Zou ook fijn zijn als die eens geleegd worden.
               
Reactie : 29-01-2018 17:06:30
Ooo ik ben ook een hondenbezitter maar ik heb zakjes bij me en ruim het op.
En ja ik ben ook z'n zeikerd die zeikt over hopen kattenpoep in mijn tuin. Maar het is idd niet normaal als je het niet opruimt. Je wilt als hondenbezitter ook niet in de hondenpoep lopen. Maar ik moet zeggen de grootste ergenis van de hondenbezitter is dat de mensen fietsen op een voetpad terwijl ik dan met mijn honden aangelijnd loop. Dus tja ergenissen genoeg in de omgeving.
               
Reactie : 29-01-2018 17:05:20
Nou idd! Echt te smerig. Die klagen meestal ook over kattenpoep etc wat ook smerig iis... Maar tref het steeds vaker op de stoep aan. En zelfs ook in de speeltuinen!!!! Echt te smerig voor woorden