Vorig artikel

Vuurwerk


Geplaatst op 23-10-2019 19:35
December komt er weer aan en ook dit jaar hoor je vanaf oktober al weer veel vuurwerk afgestoken worden. Wat vindt u er van? En wat kunnen we daar aan doen? Soms helpt aanspreken op gedrag maar soms resulteert dat in discussie of bedreiging. En wat kan en doet handhaving hieraan?
               
Reactie : 07-03-2020 01:39:15
De mensen reageren hier over een verbod wat er al is. Er is al een vuurwerkverbod 364 dagen per jaar. Er mag enkel vuurwerk afgestoken worden op oudjaar vanaf 18:00. Legaal consumenten vuurwerk wordt ook alleen in de laatste drie dagen van het jaar verkocht. Die (harde) knallen die al in oktober beginnen is illegaal vuurwerk. Er is niks mis met legaal vuurwerk, dit verbieden is totaal zinloos. Het probleem is het illegale spul en idioten die zich niet kunnen gedragen.
               
Reactie : 21-12-2019 20:48:20
21 december... echt de hele avond vuurwerk ..
Er wordt totaal niet gehandhaafd!
Wat een troosteloze stad dit zeg !
               
Reactie : 10-12-2019 12:47:30
Ik ben voor een vuurwerk vrije zone
Leidschenveen zonder vuurwerk!
Het geeft onrust en rotzooi..
Ik hoop dat iedereen elkaar blijft aanspreken
En dat de ouders blijven opvoeden.
               
Reactie : 23-11-2019 23:34:11
Het is nog niet eens december, maar het lijkt hier wel oudjaars avond vanavond. Ik woon hier zelf nog niet erg lang en hoorde in mijn oude buurt(en) ook weleens vuurwerk buiten oud en nieuw, maar Leidschenveen Ypenburg lijkt echt een vuurwerk probleem te hebben. Misschien kunnen de ouders wt meer verantwoording nemen, van de week waren er kinderen van rond de 10 jaar zelfs knal vuurwerk aan het afsteken. Complete waanzin.
               
Reactie : 31-10-2019 22:19:46
Als ik de kans krijg spreek ik ze aan....maar dat moet dan wel zijn als ik mijn honden niet bij me heb, want in dat geval is het een kwestie van zo snel mogelijk naar huis omdat ze beide helaas vreselijk bang zijn.
Als je jongeren wijst op hun gedrag is mijn ervaring dat er over het algemeen best goed op gereageerd wordt.
Natuurlijk weten ze dat ze illegaal bezig zijn, maar ze hebben echt geen idee wat het doet met bange (huis)dieren of mensen.
Met een beetje rustige uitleg heb ik ervaren dat ze vaak toch wel iets meer nadenken.
En nee, soms ook niet..., of krijg je een grote mond....ja jammer dan, dan doe ik als of ik een foto maak en meld ze dat die naar de politie gaat.
Dan zullen ze echt nog wel door knallen, maar zie ik ze niet meer bij ons in de buurt (excuses voor die genen die dan de pisang zijn)

Ook hier ervaren we al veel overlast en de laatste weken niet eens meer alleen in het weekend waar je dan nog een beetje rekening mee houden en op voor kan bereiden.
Maar bijvoorbeeld de demonstratiedagen van de boeren zijn hier niet geruisloos voorbij gegaan


Ik heb trouwens wel positieve ervaring met melden bij de politie
Natuurlijk zijn ze zelden op tijd, helemaal in deze vroege periode van het jaar, maar zeker dat er altijd gereageerd wordt en vaak ook terug gebeld als ze later zijn om te vragen of we op dat moment nog overlast hebben en ze dus nog in de buurt bezig zijn.

Een oplossing is denk ik alleen een algeheel verbod, net als in Duitsland en Belgie....dan zal het nog een paar jaar door kabbelen en vervolgens gewoon uitblussen omdat iedereen dan niet beter weet.
               
Reactie : 27-10-2019 15:46:55
Wat mij opvalt is dat in 1 van de zijstraten van de Henk Montaignelaan het hele jaar en met grote regelmaat vuurwerk wordt afgestoken. Dit zijn echt van die vuurwerkbommen en klinken superhard. Maarja kom er maar eens achter waar dat is. Ik ga proberen met oud en nieuw met mijn hond ergens in een huisje midden in het bos te bivakeren in de hoop dat het daar beter is.
               
Reactie : 27-10-2019 15:28:48
Het is bizar zoveel vuurwerk al wordt afgestoken. Soms lijken het wel bommen. Politie patrouilleert wel maar de idioten zijn goed in verstoppen, het enige waar ze goed in zijn
               
Reactie : 27-10-2019 15:26:02
Gisteravond een harde knal, schrok ervan. Idioten. Mag van mij verboden worden
               
Reactie : 27-10-2019 12:30:17
Handhaving is ook vrijwel onmogelijk, het wordt afgestoken en de daders zijn gevlogen. En als er al politie gebeld word, dan zijn die pas een hele tijd later ter plaatse, dus pakkans is 0.
Het begon al eind september (al is het nu bijna het hele jaar door raak) en mijn hond raakt in paniek als we buiten lopen en er is weer een vuurwerk knal. Ze veranderd dan in een zielig trillend hoopje ellende wat zo snel mogelijk naar huis wil. De laatste maanden van het jaar zijn voor haar dus een regelrechte hel.
De voorstanders van vuurwerk antwoorden steevast met de opmerking, ach, moet toch kunnen? Nee! Je moet eens kijken wat het doet met onder andere honden....
               
Reactie : 27-10-2019 11:45:31
Ik denk dat het toch ook te maken heeft met een stuk opvoeding. Hoe komen die kinderen aan het vuurwerk. Waarom vinden ouders dit goed? Een algeheel verbod lijkt mij de meest wenselijke oplossing.
               
Reactie : 27-10-2019 11:36:34
Inderdaad er wordt al constant geknald met het zware vuurwerk wat verboden is. Maar ja niemand handhaaft en de regering leest nog steeds Fabeltjeskrant en denkt dat als zij het zeggen de jeugd het niet meer doet. Wel demonstreren voor de stikstof en het milieu, maar vuurwerk verbieden ho maar. Extra vervuiling de lucht in
               
Reactie : 27-10-2019 11:16:14
Het lijkt er op dat het nu steeds eerder begint, er word totaal niet op gehandhaafd. Tegen de tijd dat de politie er is zijn de daders allang gevlogen. Heb wel eens de politie gebeld, ja bedankt voor uw melding, nooit meer wat vernomen en politie kwam heel laat of helemaal niet.

Mijn hond is als de dood voor vuurwerk, en zodra we lekker buiten lopen en ze hoort een vuurwerk knal dan raakt ze helemaal in paniek en veranderd in een trillend hoopje ellende :-( En nu het steeds eerder begint zijn de laatste maanden van het jaar een hel voor haar.