De Lanen en Rietbuurt

BPT De Velden en Rietbuurt 

Wij zijn een zeer  actief  BuurtPreventie Team

Wilt U ook een bijdrage leveren door een keer of meerdere keren per maand mee te lopen.
 Meld U dan aan.

emailadres : bpt@lanen-rietbuurt.nl

Website http://www.lanen-rietbuurt.nl/

**************


2 juni 2014 hebben wijmet alle BPT,s van Leidschenveen een Inbraakpreventieavond gehouden.Dinsdagavond 2 juni jl. liet ex-inbreker Evert Jansen in ROC Mondriaan zo'n 50 foto's zien van inbraak onveilige situaties in Leidschenveen. Hij had de beelden zonder veel moeite 's middags op verschillende plaatsen in de wijken gemaakt. De serie gaf een onthutsend en ook wel hilarisch beeld van hoe gemakkelijk het is om in Leidschenveen in te breken, hoe weinig alert veel bewoners zijn in en om hun woning.

Het kostte Evert weinig moeite om sleutels van huizen weg te halen. Veel achterdeuren bleken niet op slot te zitten, terwijl de sleutels aan de binnenkant zaten. Garages zijn vaak open, 'ideaal voor inbrekers om hun inbraakgereedschap daar even weg te halen'. Hij kon van alles meenemen: mooie fietsen, soms hele sleutelbossen aan de fietssleutels, scooters, aanhangwagens. Op sommige plekken vond hij losstaande ladders, groot en klein, naast of achter het huis - 'die hoef je zelf als inbreker niet mee te nemen'. Losstaande  vuilnisvaten zijn voor het inbrekersgilde ook ideaal om wat hogerop te kunnen komen.

Evert liet ook zien hoe eenvoudig een deur te openen is als die niet in het nachtslot zit. Hier en daar kon hij zomaar de keuken inlopen en de autosleutels of een portemonnee meenemen.
'Leg geen kostbaarheden in het zicht! En laat je huis niet onverlicht achter als je weg bent, want dan is het meteen duidelijk dat je er niet bent', adviseerde Evert.

Er waren bij de politie in de tussentijd geen meldingen van verdachte situaties binnen gekomen, vertelde Evert tenslotte, terwijl veel meer mensen hem gezien moeten hebben. 'Doe iets met je onderbuik gevoelens - bel in elk geval de politie in verdachte situaties.'
Kortom, we maken het inbrekers wel erg gemakkelijk. De alertheid met betrekking tot de eigen woning is nog niet zo groot...

presentatie op You Tube HIER

********************

 
Go Top