Afval scheiden in Leidschenveen : Wat gaat in welke bak?

Geplaatst op 31-05-2017 20:18
Bron          

Gemeente Den Haag heest beleid aangepast en gaat per 1 augustus 2017 niet de GFT container maar de Rest-afvalcontainer wekelijks legen juni, juli en augustus.

Dit n.a.v klachten van bewoners over stankoverlast. De stank komt voornamelijk van vlees-resten en luiers enz. Door het wekelijks ophalen van rest-afval zal deze stankoverlast tot het verleden behoren.

Wethouder Revis heeft toegezegd  in september te gaan evalueren en bekeken gaat worden of het inzamelen van zowel rest-afval als de GFT-afval container toch weer wekelijks opgehaald kan worden.



Luiercontainers
Als extra service voor bewoners met kleine kinderen plaatst de gemeente in de week van 5 juni op vijf plekken in de wijk tijdelijke bovengrondse containers voor luiers. De luiercontainers komen op locaties waar nu al verzamelcontainers staan. De containers zijn alleen bestemd voor luiers.
De locaties zijn: 
1. Vrouw Avenweg tegenover Gezondheidscentrum Veenland
2. Houtkade, nabij de Aalscholveroever
3. Eendenplein, nabij OBS Waterland
4. Oude Polderweg, hoek Gerard Doggerlaan
5. Emmy Belinfantedreef, hoek Zoetermeerse Rijweg

Het gaat om een tijdelijke situatie. In het najaar wordt bekeken hoe de containers worden gebruikt. 



Wat gaat er in de container voor plastic, metaal en drankenkartons?
De nieuwe minicontainer is bedoeld voor verpakkingsmateriaal. Dus: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Bij plastic verpakkingen kunt u denken aan bakjes voor salade, groente, fruit, flessen voor frisdrank, potjes voor planten en dergelijke. Belangrijk is dat u geen gebruiksvoorwerpen van plastic in de container doet. Die mag u aanbieden als grofvuil. Op de website van de gemeente vindt u een overzicht van alles wat wel/niet bij plastic verpakkingen hoort. link naar website gemeente

Bij verpakkingen van metaal kunt u denken aan alle soorten blikjes, aluminium schaaltjes, stalen siroopflessen en afdekfolies van bijvoorbeeld vla- en yoghurtbekers. Ook hier geldt dat het om verpakkingsmateriaal gaat. Een overzicht van alles wat wel en niet onder metalen verpakkingen valt vindt u ook weer op diezelfde webpagina van de gemeente.
Onder drankenkartons vallen alle drinkpakjes en pakken voor zuivelproducten, frisdrank, soep , sauzen, vruchtensap, water en wijn.

Wat gaat er in de container voor groente- fruit- en tuinafval?
In de afvalcontainer voor gft gaan alle resten van groente en fruit en al het materiaal dat uit de tuin komt. Ook gekookte etensresten, geen vlees, brood, eierschalen, pinda- en notendoppen en mest van kleine huisdieren (met stro) mogen in deze container. Op de website van de gemeente vindt u een overzicht van alles wat/wel en niet in deze bak mag. link naar website gemeente

Wat gaat er in de container voor restafval?
De container voor restafval is bedoeld voor afval dat echt nergens meer voor gebruikt kan worden. Dit materiaal wordt verbrand. Een paar voorbeelden daarvan zijn: vlees, stofzuigerzakken met inhoud, kauwgom en kattenbakkorrels zonder milieukeur. Bij goed scheiden gaat er nog maar heel weinig materiaal in deze container. Uw papier en karton, glas, vet en textiel kunt u bijvoorbeeld kwijt in verzamelcontainers elders in de wijk. (Ook luiers mogen erin, maar er is nu  een alternatief.)  De locaties van de verzamelcontainers vindt u hier



Vragen
Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie, mail die dan aan afvalenschoon@denhaag.nl of neem contact op met het stadsdeel.

******************