Volgend artikel


Geplaatst op -- :


-  Bomvolle metrostellen op de E-lijn van RandstadRail. De capaciteit lijkt - ondanks de vakantieperiode - vooral onvoldoende in de ochtend- en avondspits.

"Levensgevaarlijk", zo ervaart een 26-jarige reizigster de situatie. "Ik ben net uitgestapt in Leidschenveen, omdat het eigenlijk niet paste", vertelt ze. Een andere vrouw meldt dinsdagmorgen op het station van Pijnacker dat ze twee metrostellen voorbij heeft laten gaan, omdat ze te vol zaten." Een 27-jarige dorpsgenoot vindt dat er sprake is van "totale onderbezetting."

Problemen zijn bekend
Margreeth Kadiks van de RET erkent meteen de klachten. "Natuurlijk is dat bekend", zegt ze. "Maar in de zomer leert de ervaring dat er minder reizigers zijn. Wij hebben daarom zeven weken lang een zogenoemde zomerstop. Er geldt dan een lagere capaciteit. Dat klopt." Maar Kadiks laat weten dat er nog een ander probleem speelt: "Om de capaciteit te vergroten, is een keerspoor noodzakelijk. De beoogde locatie voor een keerspoor is vlakbij halte Pijnacker Zuid. Dit spoor is nog niet gerealiseerd, omdat de lokale politiek zich nog moet buigen over de kwestie."

De zegsvrouw zegt dat alle klachten en de benoemde problematiek zeker serieus worden genomen. "Wij monitoren alles en mocht uit onderzoek blijken dat er bijvoorbeeld meer capaciteit nodig is in de zomerperiode, dan gaan wij daar absoluut goed naar kijken." Ze zegt desgevraagd dat het natuurlijk ook een kostenplaatje is en dat de Metropoolregio (MRDH) daarin een belangrijke rol speelt.

 *******