Volgend artikel


Geplaatst op -- :


Uitdagende zomerkampen Scouting Satoko Kitahara

Ook deze zomer genieten weer tienduizenden scouts van hun jaarlijkse zomerkamp. De jeugdleden van de Leidschendamse / Leidschenveense Scoutinggroep Satoko Kitahara zijn van 8 t/m 15 juli op zomerkamp geweest en sluiten daarmee scoutingseizoen 2016-2017 af.

De welpen (meisjes van 5 tot 11 jaar) uit Leidschendam en Leidschenveen verbleven gezamenlijk in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Boskoop. Het thema van de kampweek speelt zich af in Mickey Mouse Clubhuis & de prinsessen. Zo werd er buiten gespeeld, kano varen, speurtocht lopen en kroontjes gemaakt, gaan ze taartjes bakken, dagje naar Avifauna en maken ze een kampvuur.

De scouts (meisjes van 11 tot 14 jaar) kamperen langs de Reeuwijkse plassen. Ze hebben een omgekeerd sprookjeskamp gehouden. Zo hebben onder andere zeilspelen gedaan, op de fiets naar kamp en de stad bezoeken, een dropping gehad en natuurlijk zingen en keten.


De explorers (meisjes vanaf 15 jaar) gaan op pad naar Oostenrijk. Ook daar kon heerlijk gezeild worden op de meren, er werd een ijs grot bezocht, een dagje shoppen in Salzburg en nog veel meer. De kampen worden georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf. De kinderen zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp! 

Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. ís Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten! Na de zomervakantie beginnen de groepen weer, uw dochter is daarbij van harte welkom. 

Meer informatie op www.satokokitahara.nl


****