Volgend artikel Vorig artikel

Verontruste Leidschenveners doen een dringende oproep aan medebewoners. Ga veilig om met vuurwerk!


Geplaatst op 14-12-2018 15:14


Beste Leidschenveners,

Wij doen een oproep aan alle bewoners van deze mooie wijk van Den Haag om de straat rond oud en nieuw schoon en veilig te houden tijdens de jaarwisseling. 
Verontruste Leidschenveners doen een dringende oproep aan medebewoners.    
Eens was er een tijd dat er op bescheiden schaal vuurwerk werd afgeschoten met wat rotjes en zevenklappers. In deze tijd kan het niet meer op, het lijkt qua geluid wel oorlog. Zo ook de schade aan de prullenbakken, bankjes en speelvoorzieningen blijven ieder jaar terug komen. Veel mensen zijn er bang voor.

 Daarom is deze brief geschreven door verontruste Leidschenveners die vinden dat het enorme geluidsgeweld, vernieling en vervuiling moet stoppen.

Stop met het enorme knalvuurwerk en vreugde vuren.    
Vreugde vuren zijn niet toegestaan in Leidschenveen. Op enkele plekken in de stad zijn de vreugdevuren toegestaan zoal bijvoorbeeld in Scheveningen. 

Vuurwerk mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. 

Wij merken dat er ook veel illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Doe dit alstublieft niet! Het is gevaarlijk en de mensen en dieren zijn er bang voor.  Als we ons hier gezamenlijk aan houden blijft het voor iedereen leuk en kunnen de Leidschenveners van hun nachtrust genieten.

Nu zijn er veel mensen in Leidschenveen die tegen de jaarwisseling opzien.  Die angst voelen in plaats van het gezellig samenzijn.

Zet onze wijk op een positieve manier te kijk.
Hoe kunnen we dat bereiken?
1) Ten eerste moeten we er met elkaar over eens zijn dat we met elkaar een gezellig feest willen. 

2) Als we zien dat een bewoner veel en of illegaal vuurwerk thuis laat afleveren of uit zijn/haar auto laadt.(buiten de vuurwerkverkoopdagen)  Ga daarover met de betreffende bewoner in gesprek Indien de bewoner geen gehoor geeft aan uw verzoek, dan kunt u een melding hierover doen bij de politie, telefoonnummer 0900-8844  

3) Wij verzoeken de ouders van jonge kinderen en jongeren om met de kinderen te bespreken hoe om te gaan met vuurwerk in onze mooi wijk om te gaan. Maak hen bewust van het effect wat baldadige omgang met vuurwerk kan hebben op medebewoners en henzelf. Denk hierbij aan de ongelukken die op de loer liggen. 

4) Berg brandbaar materiaal zoveel mogelijk op om illegale vuurtjes te voorkomen. Denk aan huisvuil, kerstbomen, bouwmaterialen en afvalcontainers. Mocht u een berg vuil, bomen of ander brandbaar materiaal in de wijk aantreffen dan kunt u dat melden bij de politie telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente op 14070. 

Ziet u vernielingen? Bel dan 112

Wat overblijft is de gezelligheid!
Zo kunnen we weer met elkaar een fijn oudejaarsfeest vieren, en wel veilig met elkaar. Veilig in een schone wijk waar we met elkaar trots op zijn, zodat de woonbeleving in Leidschenveen optimaal is.


De bedoeling van deze brief is niet om te betuttelen maar om met elkaar sociaal en solidair te zijn met een veilig, schoon en gezellig oud en nieuw feest in Leidschenveen, een mooie traditie. Dat is alleen te bereiken als we met elkaar onze schouders er onder zetten.

Gemeente Den Haag, Jeugdwerk, Voorwelzijn,  BOL, BPT De Vissen en vele anderen.


****


Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen