Volgend artikel Vorig artikel

Help handhavers in Leidschenveen-Ypenburg en zorg samen voor een fijne en leefbare wijk.


Geplaatst op 21-12-2018 16:55


Help handhavers in Leidschenveen-Ypenburg en zorg samen voor een fijne en leefbare wijk

Inwoners van Leidschenveen-Ypenburg ergeren zich regelmatig aan zaken als parkeerproblemen, fietsenoverlast, afval op straat  en hondenpoep. De handhavers in uw stadsdeel houden zich er dagelijks mee bezig. Help  hen bij het  veilig, prettig  en leefbaar houden van uw buurt.

Parkeeroverlast
Parkeer uw auto alleen op de plekken waar dat toegestaan is. Het levert voor andere bewoners overlast op als u ergens anders gaat staan, zoals op de hoek van de straat. Het komt regelmatig voor dat de afvalcontainer niet geleegd kan worden omdat een auto de ophaalplek blokkeert. 
De gemeente informeert u zo duidelijk mogelijk als een parkeersituatie verandert of als er parkeerverboden gelden vanwege wegwerkzaamheden. Soms moeten we rondom deze wegwerkzaamheden tijdelijke parkeerverboden instellen. Zo
zorgen we er voor dat de hulpdiensten door de straat kunnen in geval van nood. 

Opruimacties tegen fietsenoverlast
Achtergelaten fietsen zijn een grote ergernis voor bewoners.  Er blijft te weinig stallingsruimte over voor fietsen die wel worden gebruikt. Ze geven een rommelig straatbeeld  en belemmeren de doorgang. Fietsen die worden achtergelaten of overlast geven worden sinds april dit jaar geruimd. 

154 fietsen geruimd
Tussen 1 april en november 2018 zijn er totaal 154 fietsen verwijderd  in Leidschenveen-Ypenburg. Eerst krijgt de fiets een label met een ‘waarschuwing’ dat de fiets wordt verwijderd wanneer  deze binnen vier weken niet is gebruikt. Daarna  krijgt de fiets een label waarop staat dat  hij binnen twee dagen wordt verwijderd. De fiets wordt vervolgens naar het fietsdepot gebracht waar hij 6 weken mag staan. Meer informatie over het fietsdepot is te vinden op www.denhaag.nl/fietsen. Gaat u verhuizen? Laat uw fiets niet achter, neem hem mee of  breng uw fiets naar de kringloop of de vuilstort.

Afval op straat.
De laatste jaren plaatste de gemeente Den Haag duizenden ondergrondse containers. Daardoor is onder meer de meeuwenoverlast teruggedrongen. Toch zien de handhavers nog regelmatig afval naast de ondergrondse restafvalcontainers. Vaak gaat het om (klein) grofvuil dat naar het afvalbrengstation gebracht moet worden.  U kunt dit  gratis wegbrengen of zelfs gratis laten ophalen. Maak een afspraak via www.denhaag.nl/afval Verder is de gemeente op zoek naar bewoners die een afvalcontainer willen adopteren. U krijgt dan een sleutel van de container. Iets voor u? Kijk op www.denhaag.nl/meldingen, meldingen afval, adoptie-afvalbak aanvragen.      
 

Meer hondenbezitters op de bon.
Het blijft vies zo’n hondendrol op straat. Meld als er hondenpoep op straat ligt of als een hondenbezitter het niet opruimt via Hondenpoep melden. Zo’n melding zorgt niet meteen tot een schonere straat. Het vergroot wel de kans dat de handhavers in uw wijk komen controleren en overlastgevers betrappen en bekeuren. De gemeente maakt specifieke locaties, zoals speeltuinen en winkelstraten regelmatig schoon. 

Meer informatie over handhavers
Wilt u meer weten over het werk dat de handhavers doen?

 Kijk dan op de pagina Handhavers in Den Haag.

*******Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen