Volgend artikel Vorig artikel

Bianca Baltus ontving zelfs het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland.


Geplaatst op 28-12-2018 18:41


Scouting Satoko Kitahara eert jubilerende vrijwilligers

Bij de jaarafsluiting greep het bestuur van Scouting Satoko Kitahara de gelegenheid aan om enkele jubilerende vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Bianca Baltus ontving zelfs het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland.

“De meiden scoutinggroep bestaat dankzij haar vrijwilligers”, zo begint Bianca Baltus, voorzitter. “Zij zorgen ervoor dat de welpen, scouts, explorers en loodsen elke week de tijd van hun leven hebben. Of ze zorgen voor het gebouw, het geld of de materialen. Daar zijn niet alleen wij als bestuur, maar ook alle kinderen enorm blij mee”.

Tijdens het kerstdiner voor al haar jeugdleden, werden de jubilarissen in het zonnetje gezet en ontvingen zij een cadeau. Alle jubilarissen zijn langdurige verbonden als kaderlid aan de vereniging: Anouk & Karlijn 5 jaar, Piet, Paula & Lisanne 10 jaar en Geert-Jan 15 jaar. Penningmeester Lisanne bleek zelfs al 20 jaar lid van Scouting Nederland te zijn. 

Voor Bianca Baltus was het helemaal een speciaal moment. Terwijl oud-leiding, oud- bestuursleden en familie zich verzamelden bij het kampvuur, kwam ze samen met alle leden naar buiten. Groot was de verrassing toen ze door oud-voorzitter en regiocoach Carla Vermeulen naar voren werd gehaald. Bianca ontving uit handen van Carla Vermeulen het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Dit krijgt ze voor haar lange verdiensten bij de vereniging, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. In deze rol heeft ze samen met de scoutinggroep een hele ontwikkeling doorgemaakt. Clubhuis Freddies Hoeve is verbouwd, er kwam een botenloods te staan naast het clubhuis en jullie gingen een samenwerkingsverband aan met de kinderopvang Vlietkinderen. Het is Bianca gelukt om in deze onrustige tijden, de groep bij elkaar te houden, aldus Carla Vermeulen. 

Ons ledenaantal stijgt de afgelopen tijd gestaag en om dat te vieren organiseren we voor de meiden uit Leidschendam en omstreken een unicorn scouting winterfeest op zaterdag 12 januari van 13.00 -16.00 uur. 

Kom naar de van Ruysdaellaan 97 en doe met ons mee.

 Meer informatie via www.satokokitahara.nl
Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen