Volgend artikel Vorig artikel

Heeft u een camera hangen? meld deze dan bij de politie. samen maken we de wijk veilig!


Geplaatst op 27-02-2019 18:48


Meld uw camera aan bij de politie!
De politie doet na een misdrijf onderzoek. Bijvoorbeeld na een woninginbraak wordt er een buurtonderzoek gedaan. 

De politie ziet steeds meer camera’s en kan de beelden voor het onderzoek vaak goed gebruiken. Burgers en bedrijven binnen het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg worden de komende weken op diverse wijzen benaderd door de politie of handhavers met de vraag ”Zou u uw camera’s willen aanmelden bij www.politie.nl/cib” 

De politie krijgt hierdoor beter zicht op de beschikbare camera’s als bewoners zich aanmelden bij “camera in beeld” Samen met bewoners en bedrijven kunnen we de wijk hiermee veiliger maken en het opsporen van daders eenvoudiger maken. 


Heeft u een camera die bruikbaar zou kunnen zijn? 
Of een deurbel met camera ?
 meld deze dan aan via www.politie.nl/cib  
Als u zich heeft aangemeld bij ‘camera in beeld’ kan de politie snel zien of er mogelijk bruikbare beelden zijn.
 De politie kijkt dus niet live mee maar neemt contact op als zij denken dat de beelden van meerwaarde kunnen zijn binnen een onderzoek. Heeft u dummy camera’s? Ook die kunt u aanmelden, dan weten wij dat er geen beelden beschikbaar zijn.

De wijkagenten Ferry en Eric vullen aan: Er is al geflyerd in sommige wijken door ons en door studenten, en de reacties van de burgers en bedrijven zijn zonder uitzondering  zeer positief. Ook willen mensen camera’s gaan aanschaffen. Zo wil de politie de slagkracht vergroten om de wijk veiliger te maken. Wel benadrukken zij dat als u iets verdachts ziet, schroom dan niet maar bel ALTIJD 112!
Voor meer informatie, kijk op www.politie.nl/cib, of neem contact op met de wijkagent, te vinden op www.politie.nl >Mijn buurt of bezoek het politiebureau Leidschenveen-Ypenburg aan de Brigantijnlaan 303, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

*****Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen