Volgend artikel Vorig artikel

Let op : Metrolijn E alleen nog met bankpas of creditcard betalen. geen cash automaten meer.


Geplaatst op 09-06-2019 12:56


    
Met ingang van dinsdag dinsdag 4 juni 2019 kunnen reizigers bij de Verkoop- en oplaadautomaten op acht stations van metrolijn E alleen nog met hun bankpas of creditcard betalen. Daarmee worden de metrostations veiliger doordat diefstal van contant geld niet meer mogelijk is en gaan we vandalisme tegen. Voor reizigers zijn bovendien goede alternatieven voor handen.

Reizigers kunnen bij de automaten met hun bankpas of creditcard betalen. Daarnaast zijn er digitale alternatieven om een vervoersbewijs te kopen, zoals de RET Barcode-app en webwinkel van de RET. Ook kunnen ze reizen met de OV-chipkaart en zijn er op sommige stations locaties in de buurt waar nog wel met cash geld betaald kan worden, zoals winkels van Primera, Tabac & Gifts en RET Servicepunten.

De beslissing om de mogelijkheid om contant te betalen bij automaten af te bouwen, is genomen na de pilot uit september 2018, waarbij reizigers op tien metrostations alleen nog via bankpas en creditcard bij onze automaten konden betalen. De pilot startte na een reeks inbraken, waarbij geldboxen uit de automaten werden gestolen.

De pilot is goed verlopen en rollen we daarom nu uit naar de volgende metrostations op metrolijn E: Laan van NOI, Voorburg 't Loo, Leidschendam-Voorburg, Forepark, Leidschenveen, Nootdorp, Pijnacker Centrum en Pijnacker Zuid. 

Dit zijn stations waar 's nachts de automaten niet afgesloten staan, zo laat een woordvoerder weten.

*****

Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen