Volgend artikel


Geplaatst op -- :


Denk mee over verkeer en vervoer in de stad

Zondag 22 september ADO stadion, Heldenplein (ter hoogte van Fanshop en Aad Mansveld)
10.30 - 11.30 uur speeddate met wethouder.

Hoe blijft Den Haag leefbaar en bereikbaar? Hierover gaat wethouder Robert van Asten vanaf 21 augustus 2019 in gesprek met de stad. U kunt op verschillende plaatsen met de wethouder praten. Uw meningen en suggesties worden meegenomen in de samenstelling van de agenda Haagse Mobiliteitstransitie.

Anders omgaan met mobiliteit in de stad
Den Haag groeit. Er is te weinig ruimte op straat en het wordt steeds drukker. Als we willen voorkomen dat de stad dichtslibt en willen zorgen dat de stad leefbaar blijft dan moeten we keuzes maken en oplossingen bedenken. Welke zijn dat? Hoe gaat u in de toekomst naar uw werk? Welke keuze maakt u in uw straat als u moet kiezen tussen parkeren, groen of spelen? Komen er meer deelautoís, fietsen en scooters? En waar stallen we die? Dat zijn de vragen waarover de gemeente de komende maanden praat met experts, ondernemers, bewoners, organisaties en de regio.

Lopen, fietsen en OV
De gesprekken zijn onderdeel van de mobiliteitstransitie. In 2040 moet mobiliteit veilig, efficiŽnt, schoon, op maat, betaalbaar en verbonden zijn. De gemeente wil manieren van vervoer aanmoedigen die zuinig met de ruimte omgaan en goed zijn voor de stad. Bijvoorbeeld door in te zetten op het delen van fietsen, autoís en scooters, zodat het niet langer nodig is om zelf een vervoersmiddel te hebben. En door mobiliteitsdiensten en manieren van vervoer (digitaal) beter op elkaar aan te laten sluiten, waardoor mensen meer mogelijkheden krijgen om zich te verplaatsen.

******

Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen