BPT de Vissen organiseert in september goedkope AED/reanimatiecursussen en herhalingsmoment voor wijkbewoners. Meld u snel aan.

Geplaatst op 26-08-2020 08:59
Bron          


Ook dit jaar zal Buurtpreventieteam De Vissen een AED cursus aanbieden aan de bewoners van de wijk De Vissen in Leidschenveen.
Er zullen twee soorten cursussen gegeven worden. Indien u voor het eerst een reanimatie/AED cursus volgt is er op donderdag 24 september een cursus avond. Tijdens de cursus leert u alles over het belang van reanimatie en gebruik van de AED en worden uiteraard alle nodige handeling ook geoefend.

Indien u in het bezit bent van een geldig reanimatie certificaat kunt u via ons een online herhalingscursus volgen. Deze online cursus helpt om de theoretische kennis van de handelingen weer op pijl te krijgen. Na het volgen van de online cursus moet u op woensdag 30 september of dinsdag 6 oktober langs komen om de handelingen te oefenen en uw eventuele vragen te stellen. Hiervoor wordt een tijdsblok van 15 minuten met u ingepland.
Deze nieuwe invulling van de herhalingscursus heeft uiteraard alles te maken met de huidige beperkingen ter voorkoming van COVID besmettingen. Op deze manier wordt onderling contact van de cursisten voorkomen. Alle benodigde oefenmaterialen worden uiteraard zorgvuldig schoongemaakt na ieder gebruik.

De cursussen zullen plaatsvinden op de volgende data en worden verzorgd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor EHBO in Den Haag. De cursus wordt gegeven in participatie- en educatiecentrum CJOE, IJsduikerstraat 1 in Den Haag.

Volledige cursus indien u niet eerder een reanimatietraining gevolgd hebt:
Donderdag 24 september 19:00 - 22:30 uur

Herhalingscursussen indien u in de afgelopen twee jaar een cursus gevolgd hebt:
Voor het praktijk gedeelte kunt u zelf inschrijven op een tijdsblok van 15 minuten op de volgende dagen:
Woensdag 30 September 19:00 22:00 uur
Dinsdag 6 oktober 19:00 22:00 uur

De kosten voor deze reanimatiecursus bedragen slechts 7,50 per persoon. Op vertoon van uw Ooievaarpas krijgt u zelfs nog 50% korting. Inwoners van de Vissen kunnen zich opgeven voor deze cursus door een e-mail te sturen naar bptaed@xs4all.nl
Geef in de e-mail graag aan of u de volledige cursus op de eerste avond wilt volgen, of wilt inschrijven voor de herhalingscursus. Voor de registratie van het certificaat dat u ontvangt, heeft het BPT ook uw volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer nodig. Zou u deze in uw e-mail meteen mee willen sturen?
Aan het einde van de cursusavond zullen we voor alle cursisten de inschrijving bij HartslagNu verzorgen, waarmee u als burgerhulpverlener opgeroepen kunt worden bij een hartstilstand in de wijk.
 
Uiteraard zullen tijdens de cursus alle noodzakelijke COVID richtlijnen in acht genomen worden.
Via e-mail zult u twee dagen voor de cursus gevraagd worden enkele vragen te beantwoorden betreffende u gezondheidstoestand op dat moment. Indien u of uw huisgenoten ziek zijn of symptomen hebben die kunnen duiden op besmetting met COVID, kunt u niet naar de cursus komen. Het betaalde inschrijfgeld zal dan vergoed worden.

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten