Meerdere mensen pikken boete niet voor verdwaald vuil en gaan naar de rechter.

Geplaatst op 04-01-2018 10:24
Bron           AD

AD meldt : Naar de rechter om 126 euro boete voor verdwaalde doos
Een lege doos in de Meerkoet­straat met zijn naam en adres erop is een bewoner van die straat duur komen te staan: een boete van 126 euro. Maar hij laat het er niet bij zitten. Gisteren ging de man bij de Raad van State in beroep tegen de afvalboete.


De doos moet uit zijn voortuin de straat op zijn gewaaid of werd door iemand gevonden en vervolgens naast de ondergrondse afvalcontainer gezet, vermoedt de Hagenaar, die zelf niet op de zitting aanwezig was. De gemeente Den Haag gelooft niets van deze ‘waai’-versie. Het is huishoudelijk afval dat niet op de voorgeschreven wijze is aangeboden, luidt haar oordeel.

De bestrafte Hagenaar schrijft de Raad van State dat hij de doos in zijn voortuin had gelegd naast zijn kliko voor oud papier. Hij wou hem erin doen na een regenbui want dan scheurt karton makkelijker.

Te vroeg
Ook andere Hagenaars met een afvalboete hebben zich gemeld bij de Raad van State, zoals een Haagse die haar vuilniszak te vroeg op straat had gezet omdat ze moest gaan werken en niet wist dat dit niet mocht.

Een bewoner van de Molenstraat, die al 21 jaar lang keurig de zak op de afgesproken tijd en plaats buiten zet, wil eveneens af van de opgelegde boete. Zijn vuilniszak, waar zijn naam en adres in zat, werd door een toezichthouder ná de ophaaldag aangetroffen op het Noordeinde. De Hagenaar zegt niet te weten hoe de vuilniszak op 200 meter van zijn huis terecht is gekomen.

Een vierde inwoner die een boete kreeg zegt dat hij tien maanden in het buitenland verbleef. Niettemin stond er een vuilniszak, met een aan hem geadresseerde envelop van De Zonnebloem erin, naast een container in de Dalerveenstraat. Zo’n brief kan best verkeerd bezorgd zijn en door iemand anders in de vuilniszak zijn gestopt, luidt zijn verweer. ,,Deze man had iemand de sleutel van zijn woning gegeven om de post op te halen’’, hield een woordvoerder van de gemeente de rechter daarop voor.

Er is nog een ander punt dat meerdere bewoners  onder de aandacht hebben gebracht. Hoogbouw hoeft niet te scheiden en laagbouw wel. Dat klopt natuurlijk niet.

In alle vier de zaken doet de Raad van State over zes weken uitspraak.

****