Laatste nieuws ontwikkelingen eventuele aanpassingen van de kruising situatie Vrouw Avenweg/ Laan van Leidschenveen.

Geplaatst op 05-07-2019 14:36
Bron          

Op vrijdag 5 juli heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen  BOL en gemeente Den Haag. Bol heeft vragen gesteld en zich laten voorlichten over de ontwikkelingen rond eventuele aanpassingen van de kruising situatie Vrouw Avenweg/ Laan van Leidschenveen.

Deze kruising wordt als erg onveilig en onoverzichtelijk ervaren en er gebeuren hier ook regelmatig aanrijdingen. Bewoners klagen al jaren over dit onoverzichtelijke kruispunt.

Gemeente Den Haag heeft in het meerjarenprogramma Verkeersveiligheid de kruising als ‘black spot’ geďdentificeerd. Dit is een kruispunt waar vaak ongelukken gebeuren. In het programma staat dat deze verkeersveiliger worden gemaakt.

Met de kruising Vrouw Avenweg/Laan van Leidschenveen is de gemeente vorig jaar begonnen, door een verkeerskundig onderzoek te houden. Naar aanleiding van het onderzoek is al de eerste kleine aanpassing gedaan.

De uitkomsten van het onderzoek zijn besproken met de wegbeheerder van het stadsdeel. Ook heeft de politie ernaar gekeken. Hierna is een schetsontwerp gemaakt voor aanpassingen aan het kruispunt. Vandaaruit wordt bekeken wat er mogelijk is.

BOL wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. 

*****