Politiek heeft met verbijstering kennisgenomen van de zware mishandeling van 17-jarige jongen Leidschenveen.

Geplaatst op 31-08-2019 08:38
Bron           Voorburgs dagblad

In de media is er momenteel veel aandacht voor bericht van 17 jarige jongen die zonder aanleiding zwaar mishandeld is.

Voorburgs dagblad meldt onderstaande:
Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft met verbijstering kennisgenomen van het bericht in het AD aangaande de zware mishandeling van 17-jarige jongen, bij de OV-halte Leidschenveen. Op de bewuste zaterdagavond is een jongen volgens de fractie door 'willekeur van een groep tuig' op een brute manier mishandeld. Een vriend van de jongen was hiervan de getuige en heeft volgens het slachtoffer door deze verschrikkelijke ervaring een trauma overgehouden. Hart voor Den Haag-raadslid Nino Davituliani noemt de daders “barbaren”.

"Al jaren verzamelen groepjes jongeren zich bij de tramhalte Leidschenveen of de trap richting het winkelcentrum. Met name in de avonduren staan ze in grote groepen bij de halte of de trap, of geparkeerd op de open parkeerplek van het winkelcentrum op een luidruchtige en uitdagende manier de tijd te verdrijven en soms vallen ze voorbijgangers lastig."

Nino Davituliani: “Afgelopen zaterdagavond hebben deze laffe misdadigers zich dus totaal laten gaan, want kennelijk had de jongen de verkeerde blik of was het feit dat hij lachte in het verkeerde keelgat gevallen. De jongen is meedogenloos in elkaar geslagen. Hij sloeg zelfs op de vlucht en achtervolgende barbaar bleek gewoon een mes bij zich te hebben. Natuurlijk hebben ze het niet op elke voorbijganger gemunt. Ze kijken mensen aan en peilen wie ze wel of niet aan kunnen. Dit soort tuig is enkel op zoek naar confrontatie en moet hard worden gestraft. Dit is barbaars en levensgevaarlijk!”

Het raadslid zegt dat het anders moet met prioritering. “Het stadsbestuur moet opgegeven moment op de hoogte zijn over in welke delen van de stad de meest ernstige vorm van overlast en intimidatie plaatsvindt. De buurtbewoners geven altijd wel aan als het onveilig is in hun buurt. In die delen van de stad moet er intensiever worden gehandhaafd en gepatrouilleerd. Deze jongen had er erger aan toe kunnen zijn, als de deur waar hij aanklopte niet open was gedaan.” Davituliani pleit voor een snoeiharde aanpak van iedereen die het in zijn hoofd haalt om op zo’n laffe manier geweld tegen een ander te gebruiken: “Het toepassen van een zero-tolerante aanpak als het gaat om criminele straattuig moet aan de orde van de dag zijn, want hier mag niemand mee wegkomen!”

Omroep west  en politie.nl melden :


****