14 oktober : Koninklijk Blauw. Gratis Lezing van Wendy Fossen over het mooiste Delfts aardewerk van stadhouder-koning Willem III en prinses Mary Stuart II. Bibliotheek Leidschenveen.

Geplaatst op 13-09-2020 11:34
Bron          


Koninklijk Blauw
14 oktober 2020, van 19:30 tot 21:00 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Lezing over bijzonder Delfts aardewerk.

Delfts blauw: de hele wereld kent het voor ons land zo iconische aardewerk. Het Kunstmuseum toont de topstukken van stadhouder-koning Willen III en prinses Mary Stuart II. De verhalen achter de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' hoort u van kunsthistorica Wendy Fossen.

Topstukken
In de late 17e eeuw werd het mooiste tinglazuuraardewerk van Europa gemaakt in Delft. Een deel van de absolute topstukken bevindt zich in het buitenland en is zelden of nooit in ons land te zien. Met de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' heeft het Kunstmuseum Den Haag bijzondere stukken uit de rijke verzameling van het beroemde koningspaar Willem en Mary voor de eerste keer samengebracht. 

Wendy Fossen
Onder de naam Casa dellíArte verzorgt kunsthistorica Wendy Fossen lezingen voor onder meer het Kunstmuseum en het Mauritshuis. Haar verhalen nemen u mee naar de wereld van diplomatie, weelde en fascinatie voor een product waar Nederland vandaag de dag nog steeds wereldwijd om bekendstaat.

Reserveren
Wilt u deze lezing bijwonen? U bent van harte welkom. Reserveren is verplicht. Bestel uw gratis toegangskaarten via de knop onderaan.
 
Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 - 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl 

Meer informatie over deze tentoonstelling in het Kunstmuseum vindt u op www.kunstmuseum.nl

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiŽne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.

 ===Klik hier voor alle activiteiten