logo28 maart: Kennismakingsbijeenkomst van mevrouw Ingrid van Engelshoven, wethouder Onderwijs en Dienstverlening (D66) met het bestuur van Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL).

Op 28 maart j.l. is mevrouw Ingrid van Engelshoven kennis komen maken met het bestuur van de Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL). Het wel en wee van bewonersorganisaties en bewonersparticipatie is onderdeel van haar portefeuille. Den Haag kent 52 bewoners- of wijkorganisaties, waarvan BOL er een is.

engelsma

De Stichting Bewonersorganisatie Leidschenveen is statutair vastgesteld op 10 juli 2012 en op 18 juli 2012 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Den Haag.

Aan de hand van een presentatie over de doelstellingen en de organisatorische opbouw van bestuur en de 6 werkgroepen van BOL is in ruim 1 uur tijd een inleiding gegeven over de onderwerpen, die door de bewoners van Leidschenveen bij BOL onder de aandacht zijn gebracht. BOL heeft de onderwerpen in een Doorlopend Jaarplan ondergebracht, dat is gebaseerd op de beschikbare capaciteit van ca 20 actieve vrijwilligers. De bewoners van Leidschenveen worden transparant op de hoogte gehouden van de voortgang van deze onderwerpen via de eigen website www.bewonersorganisatieleidschenveen.nl. Het bestuur van BOL heeft ervoor gepleit om in de toekomst de jaarprogramma’s van het Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg en van BOL vroegtijdig op elkaar af te stemmen om elkaars capaciteit beter te kunnen benutten. Het merendeel van de onderwerpen in het Doorlopend Jaarplan van BOL betreft verbetering van het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid en toegankelijkheid van de wijk Leidschenveen en oplossing van de parkeerproblematiek in de straten rondom station Leidschenveen/winkelcentrum ‘t Hoge Veen..

Mevrouw Van Engelshoven gaf aan hier niet zelf verantwoordelijk voor te zijn, maar collega wethouder Peter Smit (VVD). Wel kon zij toezeggen dat nader zou worden uitgezocht of er een busje beschikbaar kan worden gesteld, dat BOL kan gaan exploiteren als wijkbus.

De activiteiten van BOL op gebied van sociale cohesie spraken de wethouder zeer aan. Genoemd zijn de activiteiten in het kader van Sinterklaas, Kerstmis en de oudjaarsreceptie in 2012 en Valentijnsdag j.l. februari. Op stapel staan de Paaseierenzoektocht voor kinderen op Paasmaandag, de Oranjefeesten in Leidschenveen op 30 april a.s. en de ZomerBBQ, die is gepland op 30 juni. De meeste van de activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met VoorWelzijn/Kinderwerk en winkeliersvereniging ‘t Hoge Veen, in het bijzonder dierenspeciaalzaak Dobey en snackbar Verhage. Mevrouw Engelshoven heeft toegezegd om de Oranjefeesten om ca 10.45u feestelijk te openen op lokatie Schelpenhof.

Mevrouw Engelshoven gaf te kennen zeer onder de indruk te zijn van de resultaten, die BOL in een korte tijd heeft weten te bereiken en wil graag gebruik maken van de uitnodiging van BOL om vaker in een korte bijeenkomst op de hoogte te worden gebracht van de activiteiten van BOL