Corona zorglocatie verhuist van ADO naar de Henri Faasdreef in Leidschenveen.

Geplaatst op 05-08-2020 08:32
Bron           Gemeente Den Haag


Informatie over verhuizing corona-zorglocatie van ADO naar aan Henri Faasdreef.


Het terrein naast het noodgebouw van ROC Mondriaan aan de Henri Faasdreef in Leidschenveen wordt in augustus ingericht als corona-zorglocatie voor dak- en thuisloze mensen uit Den Haag en omringende gemeenten. Voor hen is het niet mogelijk thuis te blijven bij ziekteverschijnselen. Wie ziek is en thuis moet blijven, heeft een plek nodig  waar hij geÔsoleerd kan worden opgevangen. 

Terrein en opbouw
Het terrein is beschikbaar en geschikt. Zo is het groot genoeg, goed bereikbaar en de nodige voorzieningen zijn al aanwezig. De opbouw van de locatie start de tweede helft van augustus. In de eerste week van september is de zorglocatie gereed.
Huidige zorglocatie bij ADO
De huidige zorglocatie op het parkeerterrein van het ADO-stadion verdwijnt. Vanwege de start van het voetbalseizoen is het parkeerterrein vanaf 1 september niet meer beschikbaar. 

Tijdelijke maatregel
Deze maatregel is tijdelijk. De landelijke RIVM-richtlijnen en data worden hierbij aangehouden. Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus is niet te zeggen hoe lang deze maatregel gaat duren. 

PatiŽnten
Het gaat om mensen met ziekteverschijnselen die geen eigen plek hebben om in Ďthuisisolatieí te kunnen blijven. Denk aan mensen die op dit moment in een opvanglocatie verblijven of helemaal geen dak boven hun hoofd hebben.  Ook ongedocumenteerden kunnen hier worden opgenomen. Er is plek en begeleiding voor maximaal 50 patiŽnten.

Vervoer patiŽnten
Er zijn speciale busjes beschikbaar voor zorgvervoer conform RIVM richtlijnen. Deze busjes worden alleen voor zorgvervoer gebruikt. Indien de medische indicatie wordt gesteld dat iemand ziek is, wordt deze patiŽnt vervoerd naar de locatie. Het omgekeerde geldt ook wanneer een patiŽnt weer beter is verklaard, diegene wordt dan terug vervoerd naar de locatie waar de patiŽnt vandaan kwam. 

Begeleiding en toezicht 
Er is 24-uurs toezicht (begeleiding, verpleging, beveiliging) aanwezig. Wanneer het nodig is, wordt in overleg met de beheerder opgeschaald. Beheer en begeleiding worden gedaan door de professionals van de Kessler Stichting. Ook wordt voorzien in permanente verpleegkundige monitoring vanuit Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW). Zij gaan werken in een veilige werkomgeving en beschikken over de nodige beschermingsmiddelen. De medische eindverantwoordelijkheid is belegd bij de straatdokters of huisarts.


Praktische informatie
ē Bezoek is hier niet toegestaan ivm besmettingsgevaar
ē Mensen worden alleen op medische indicatie toegelaten, op doorverwijzing van een arts
ē Wie hier verblijft, staat onder medisch toezicht
ē Als men ziek is, dient men binnen te blijven. 
ē De maaltijden, eten en drinken worden door de Kesslerstichting verzorgd.
ē Als iemand 24 uur klachtenvrij is en beter is verklaard, wordt deze terug gebracht naar de locatie waar zij vandaan kwamen met speciale busjes voor zorgvervoer conform RIVM richtlijnen. Deze busjes worden alleen voor zorgvervoer gebruikt. Als het blijkt dat een dak- of thuisloze ziek is, wordt deze patiŽnt vervoerd naar de locatie.

Contactgegevens 
Neem bij algemene vragen of meldingen contact op met het algemene contactnummer van de gemeente: 14070. 

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten