Coronavirus laait op in Den Haag. Laten we ons extra aan de bekende regels houden.

Geplaatst op 08-08-2020 09:57
Bron          


Coronabesmettingen in Den Haag

In Den Haag de afgelopen twee weken  van 22 juli tot en met 4 augustus zijn er 270 besmettingen geregistreerd. Dat is echt veel. 
In Den Haag zijn er in twee weken tijd drie personen overleden aan corona en drie mensen opgenomen in het ziekenhuis. 

In de vorige twee weken van 15 juli tot en met 28 juli- zijn er 135 besmettingen geregistreerd in Den Haag en 4 mensen overleden.
Op verschillende plekken in Den haag laait het virus op. Zo is gisteren 7 augustus het filiaal McDonald's  aan de Werf gesloten wegens 2 besmettingen evenals de vestiging van Jeugd en Gezin  (CJG) wegens 3 besmettingen.

In Den Haag werden de afgelopen week dagelijks rond de 5 mensen per 100.000 inwoners positief getest. Den Haag heeft zo'n 544 duizend inwoners, dus dat komt gemiddeld neer op ruim 25 besmettingen per dag. De laatste dagen ligt het aantal besmettingen echter al boven de 50 per dag.

De stijging in besmettingen komt niet door een hoger aantal testen: tussen 27 juli en 2 augustus lieten ruim 100.000 mensen zich testen, zo'n 10.000 minder dan een week eerder. Uit die testen kwam dus steeds vaker een positief resultaat: 2,3 procent van de geteste personen bleek het virus bij zich te dragen. In de vorige weekcijfers was dit nog maar 1,1 procent. In de regio Haaglanden testte tussen de 3 en 4,8 procent van de geteste mensen positief volgens het RIVM, de GGD kan het precieze cijfer nog niet melden. In Hollands-Midden lag dit percentage op 1,8.

Twintigers oververtegenwoordigd
Twintigers zijn oververtegenwoordigd in de cijfers: een kwart van de positief geteste mensen is tussen de 20 en 29 jaar. Zij lopen een relatief klein risico's om met COVID-19 in het ziekenhuis te belanden, maar kunnen anderen besmetten voor wie het coronavirus gevaarlijker is.

Wees extra op uw hoede en laten we ons aan de regels houden.

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten