Alzheimer Stichting vraagt aandacht en meer begrip voor mensen met dementie. 9 maandagavonden een interessante documentaire.

Geplaatst op 01-09-2020 12:38
Bron          


Alzheimer Stichting vraagt aandacht voor deze interessante documentaire en hoopt daarmee het begrip voor mensen met dementie te bevorderen. Natuurlijk geven wij gehoor aan deze oproep.
9 maandagen Restaurant Misverstand.

In Restaurant Misverstand volgen we 9 mensen met dementie die tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk gaan, onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw. Johnny de Mol laat op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken samenhangen met dementie. Het programma is gemaakt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland.

Begrip voor dementie
Na de diagnose dementie voelen veel mensen zich afgeschreven en verliezen hun gevoel van eigenwaarde. Met dit programma wil Alzheimer Nederland laten zien hoe we mensen zo goed mogelijk kunnen helpen om te leven met de ziekte. Actief blijven en onder de mensen blijven is namelijk juist z belangrijk. De deelnemers laten zien waar zij tegen aan lopen en vooral wat zij nog wl kunnen. En: een foutje maken mag! Het programma is vanaf maandag 31 augustus wekelijks te zien bij SBS6.
 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten