Afgelopen 21 september presentatie van nieuw op te richten wijkcentrum in Leidschenveen, veel belangstelling en veel bewoners goede ideeŽn.

Geplaatst op 22-09-2020 10:54
Bron          


Aanzet tot oprichting nieuw wijkcentrum Leidschenveen

Vanwege het feit dat sinds kort Leerwerk Restaurant Heerlijk aan de Harriet Freezerhof 201 (helaas) gesloten is, heeft Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) in samenwerking met Peer van der Woude het initiatief genomen om op deze locatie een nieuw wijkcentrum voor Leidschenveen op te richten.

Hiertoe werd op maandag 21 september een informatiebijeenkomst gehouden (in drie sessies, op verschillende tijdstippen en met inachtneming van de corona regels). Deze bijeenkomsten waren bestemd voor die bewoners, in totaal maar liefst 42, die zich als vrijwillige gastvrouw of gastheer hadden opgegeven.
Een opkomst waar de organisatoren erg gelukkig mee zijn. Er waren veel bewoners die iets wilden doen in hun vrije tijd. Tevens ook bewoners die  naast de rol van gastheer/vrouw  ook activiteiten willen gaan organiseren en  begeleiden. Er kwamen  zeer veel  ideeŽen naar voren, bijvoorbeeld een  creamiddag , sjoelmiddag, een biljartcompetitie, haken, spelletjes middag enz.  Ook waren en bewoners die bijvoorbeeld iets in de keuken zouden willen doen zoals bijvoorbeeld een maaltijd bereiden en zo gezamenlijk aan een grote tafel eten en  genieten met elkaar. Ook idee koekjes bakken met kinderen of volwassenen. Allemaal leuk.

Goed om te weten, het wijkcentrum is voor de wijkbewoners en er mogen geen commercieŽle activiteiten aangeboden worden. Dus geen feesten en partijen.

De eerste stap is genomen en nu volgt dat we alle voorstellen gaan bekijken en de mogelijkheden bespreken. Iedereen was enthousiast en zou liever morgen beginnen dan volgende maand. Echter de Corona epidemie houdt ons nog even afwachtend. Dus vanwege de corona-crisis is nog niet bekend wanneer het wijkcentrum officieel geopend zal worden.

Wilt u ook een bijdrage leveren dan kan dat. Vul onderstaande lijst in en vertel ons wat voor u interessant zou zijn.
Ga naar :  www.leidschenveen.nu/wijkcentrum

of

KLIK op Plaatje en u  komt gelijk op invulformulier.Wat ook nog even naar voren kwam is dat de gekozen naam: De Vrolijke Noot" niet handig is. Er schijnt al een organisatie in Zoetermeer dezelfde naam te dragen. 
We hebben nu het plan opgevat om bewoners te laten bepalen hoe het wijkcentrum gaat heten. Binnenkort meer hierover.

Vriendelijke groet Bewonereorganisatie Leidschenveen.

 ===Klik hier voor alle nieuwsberichten