Tijdelijke wegafsluiting vanwege BNNVARA filmopnamen in Leidschenveen.

Geplaatst op 19-10-2020 18:14
Bron          


Tijdelijke wegafsluiting vanwege filmopnamen

Op zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 oktober wordt daarom de Zoetermeerse Rijweg tussen de rotonde met de Houtkade en het kruispunt met de Laan van Leidschenveen en Pijlkruidveld gedeeltelijk afgesloten voor verkeer.

Op het moment maken wij opnames voor de vierdelige tv-serie voor BNNVARA getiteld“Thuisfront”. De serie vertelt het verhaal van een bataljon teruggekeerde soldaten uit Uruzgan. De gebeurtenissen na hu (vredes)missie hebben zowel fysieke als geestelijke schade achter gelaten. De apotheose van de serie speelt zich af op een hoofdweg in Den Haag waar verschillende personages proberen naar veteranendag te komen en
uiteindelijk op een blokkade van de politie stuiten. Deze sequentie gaan wij filmen op de Zoetermeerse Rijweg tussen de rotonde met de Houtkade en het kruispunt met de Laan van Leidschenveen en Pijlkruidveld en wel op.

ZONDAG 25 OKTOBER 08.00 – 18.00 u.
MAANDAG 26 OKTOBER 09.30 – 16.00 u.
DINSDAG 27 OKTOBER 09.30 – 16.00 u.

Op de de Zoetermeerse Rijweg worden grote actiescènes gefilmd. Er zal een achtervolging plaatsvinden, er is een rupsvoertuig op de set, er zijn agenten in uniform met wapens aanwezig. Kortom, spektakel zoals je dat alleen in de film ziet. Wij zijn ons ervan bewust dat het maken van deze opnames op een hoofdrijbaan aanzienlijke overlast met zich mee zal brengen. In overleg met vergunningverleners van Den Haag, Zoetermeer en Rijkswaterstaat zijn we tot een oplossing gekomen die de overlast tot een minimum zal beperken. We hebben de zondag in de planning opgenomen en op maandag en dinsdag beperken de opnames zich tot de uren tussen de ochtend- en avondspits in. Ook sluiten wij per dag de Zoetermeerse Rijweg af in fases zodat niet het hele traject drie dagen onbereikbaar is.

Voor de bezoekers van het winkelcentrum hebben wij een omleiding laten maken zodat verkeer in de richting Den Haag bij het verlaten van het winkelcentrum niet helemaal om hoeft te rijden via Zoetermeer en de A4. Zie de bijgevoegde plattegrond voor meer informatie. Deze omleiding geldt niet voor vrachtverkeer, wij hopen dat u de afspraken met uw leveranciers zo kan plannen dat u er in deze drie dagen zo min mogelijk hinder van ondervindt en vragen om uw begrip.Vanzelfsprekend beschikken wij over alle benodigde toestemmingen en vergunningen
om onze opnames te laten plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,
Sebastiaan Petrus
Locatiemanager namens BNNVARA


 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten