Leidschenveen vandaag 7 juli muurvast door boerenprotest.

Geplaatst op 07-07-2021 13:54
Bron          

Leidschenveen stond rond 11 uur muurvast wegens tractoren o.a op de Zoetermeerse Rijweg.
Boeren kwamen naar Den Haag om wederom te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Actiegroepen Agractie en Farmers Defence Force (FDF) hebben de achterban opgeroepen in actie te komen. Agractie zegt ‘zeker duizenden boeren’ te verwachten op het Malieveld in Den Haag.
Boeren wijzen bestuurders op stikstofuitstoot andere sectoren.
Boeren protesteren woensdag niet alleen in Den Haag, maar ook in andere steden in ons land. Delegaties van actievoerende boeren zijn hier in gesprek gegaan met provinciebestuurders. Ze willen het onder meer hebben over stikstofuitstoot van bedrijven uit andere sectoren dan de landbouw, die volgens hen ten onrechte niet over een natuurvergunning beschikken.
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) vroeg zich bijvoorbeeld af hoe het zit met de vergunningsplicht van Brabantse vestigingen van supermarktketen Jumbo. In Assen ging FDF-secretaris Sieta van Keimpema in gesprek met de commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, en gedeputeerde Henk Jumelet (Landbouw). Ook daar is bedrijvigheid in de buurt van beschermde natuurgebieden een van de gespreksonderwerpen. 'Het stikstofprobleem is niet alleen van de boeren, maar van alle Nederlanders', zei Van Keimpema. 
Straks gaan de boeren weer huiswaarts en zal er opnieuw overlast zijn.

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten