Utrechtse baan afgesloten wegens werkzaamheden 24/9 - 27/9 Vrijdagavond 22.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur in beide richtingen.

Geplaatst op 20-09-2021 14:05
Bron          


Komend weekend worden werkzaamheden uitgevoerd aan en boven de Utrechtsebaan (A12). Dat gebeurt op het weggedeelte tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan en de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’. De weg is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

De werkzaamheden
In het weekend vervangt energiebedrijf Eneco de warmwaterleiding boven de Utrechtsebaan bij de Bezuidenhoutseweg. Deze warmwaterleiding is verouderd en wordt voor het ‘stookseizoen’ vervangen. Daarnaast bestaat het werk uit het schoonmaken en inspecteren van de waterafvoer en het riool onder de Utrechtsebaan.

Wanneer?
Datum werktijden afgesloten rijrichting
24/9 - 27/9 Vrijdagavond 22.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur in beide richtingen

Omleidingsroutes 
- Het verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4.
- Het verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S100 en S107). 

Achtergrondinformatie 
De Utrechtsebaan (A12) krijgt later dit jaar een grote onderhoudsbeurt. De Utrechtsebaan is een verdiept aangelegd stukje rijksweg A12, tussen de gemeentegrens bij Voorburg en de Zuid-Hollandlaan. Dagelijks rijden 60.000 auto’s over deze belangrijke toegangsweg naar het centrum. Om te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft, wordt de Utrechtsebaan opgeknapt.
In juni en augustus 2021 werd het onderhoud voorbereid. De Utrechtsebaan werd toen geïnspecteerd om precies te kunnen bepalen welke renovatiewerkzaamheden nodig zijn. 
Vanaf oktober 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. De betonnen wanden en ondergrond worden dan gerenoveerd. Ook het wegdek, de middenberm en de verkeerstechnische installaties worden vervangen.

Tijdens de hoofdwerkzaamheden blijft de Utrechtsebaan voor het verkeer richting het centrum van Den Haag doordeweeks bereikbaar. Ook toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’ blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt ook de rijrichting 'stad-in' en toe- en afrit 3 afgesloten. Een omleiding wordt ingesteld. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid. 

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/utrechtsebaan of op www.vananaarbeter.nl 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten