Getuigen gezocht! Man overleden nadat drie jongens hem in Ypenburg mogelijk voor tram duwen, politie zoekt drietal. help mee

Geplaatst op 19-10-2021 17:34
Bron           AD.nl


Man overleden nadat drie jongens hem in Den Haag voor tram duwen’, politie zoekt drietal 
Haagse politie heeft maandagavond een klopjacht gehouden op ‘drie lange, donker getinte jongens’ nadat een man is aangereden door een tram. De man, die ter plaatse is overleden, zou volgens getuigen door de drie jongens voor de tram zijn geduwd in de Haagse wijk Ypenburg. 

De politie bevestigt dat een persoon is overleden na een aanrijding met een tram. ,,We zijn ter plaatse en doen op dit moment onderzoek”, zegt een woordvoerder. In een melding op Burgernet zoekt de politie naar ‘drie lange, donker getinte jongens’. De politie bevestigt dat de melding gedaan is in verband met de aanrijding en hoopt in de loop van dinsdag met meer informatie te komen. 

Het incident gebeurde maandagavond omstreeks 20.45 op de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Verschillende hulpdiensten, waaronder de politie, twee ambulances en meerdere brandweereenheden, kwamen snel ter plaatse op de locatie van de aanrijding. Door het ongeval is het tramverkeer in Ypenburg gestremd. 

De bestuurder van de tram waaronder het slachtoffer is terechtgekomen, heeft ‘de schrik van zijn leven gehad’, meldt vervoersbedrijf HTM. ,,Hij is opgevangen door de politie en snel daarna door ons.”
De man is maandagavond overleden nadat hij voor de tram was geduwd. 

De politie had kort na het incident het gebied afgezet. In de omgeving van de aanrijding werd gezocht naar de drie jongens, die in het zwart gekleed waren met witte letters op hun truien.

Verslagenheid 
Er heerste grote verslagenheid onder buurtbewoners, die zich massaal hadden verzameld rond de plek van het incident. Ook op sociale media is met ontzetting gereageerd op de aanrijding. 

De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de aanwezigheid van de jongens in de buurt en de aanrijding. Het is echter onduidelijk in welke hoedanigheid ze er mogelijk bij betrokken waren, aldus een woordvoerder.  
 ====


Klik hier voor alle nieuwsberichten