Afgelopen 25 maart : Oplevering eerste woonunits aan de Henri Faasdreef in Leidschenveen.

Geplaatst op 27-03-2022 10:55
Bron           Dick Muijs

   

Oplevering eerste woonunits aan de Henri Faasdreef in Leidschenveen. 
Vrijdag 24 maart namen wethouder Martijn Balster en Arjan Kapteijns deze woonunits officieel in ontvangst.  Deze units zijn bestemd voor mensen die in de maatschappelijke opvang wonen en wachten op een reguliere huurwoning.


 
Op het leegstaande terrein aan de Oude Middenweg en Henri Faasdreef komen tijdelijke huurwoningen. Het worden verplaatsbare, duurzame wooneenheden met een kwalitatief goede uitstraling die hier ongeveer drie jaar blijven staan totdat het terrein definitief wordt ingericht. De woningen zijn bedoeld voor mensen die nu nog in een locatie voor maatschappelijke opvang wonen en in afwachting zijn van een reguliere huurwoning. Zij kunnen door de krappe woningmarkt geen betaalbare woonplek vinden.

 
De woonunits zijn aanpasbaar, flexibel en verplaatsbaar. Daardoor zijn de woonunits opnieuw te gebruiken om hoogwaardige tijdelijke woonwijken te ontwikkelen voor de urgente vraag naar innovatieve woonoplossingen.
De woonunits worden gestapeld en geschakeld op zogeheten platformeilanden. Per platformeiland komen er 14 tijdelijke woningen, in totaal 70 op 5 eilanden verbonden doorloopbruggen 

 
De eenkamerwoningen zijn gestoffeerd, met een getegelde badkamer, volledig ingerichte keuken met inductiekookplaat en koelkast en een leef-en slaapruimte. Ze zijn duurzaam met een hoog wooncomfort, label A energie index en een warmtepomp die het binnenklimaat regelt. 
Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga benadrukte dat zij trots is dat deze nieuwe bewoners welkom zijn in Leidschenveen en dat zij hoopt dat de nieuwe bewoners snel zullen integreren met de de bewoners die al langer in de wijk wonen.
De eerste bewoners worden in mei verwacht.
 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten