Eerste netwerkbijeenkomst Stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg in De Huiskamer van Leidschenveen groot succes.

Geplaatst op 07-07-2022 13:29
Bron          


Na jaren geen netwerkbijeenkomst (de laatste was op 28 oktober 2018), werd er op woensdag 6 juli 2022 weer een gezellige  netwerkbijeenkomst georganiseerd vanuit ons stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg. 
Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) mocht met haar locatie buurthuis De Huiskamer als eerste locatie de spits afbijten. 
De Huiskamer leent zich uitstekend voor een prettig samenzijn. De opkomst was groot. Gasten van allerlei disciplines zowel uit Leidschenveen als Ypenburg konden elkaar ontmoeten en bijpraten over zaken die men wilde delen. 
Zo was  naast stadsdeeldirecteur Petra Sevinga ook wethouder Kavita Parbhudayal  (wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en 1e locoburgemeester) aanwezig. 

Het was een uiterst gevarieerd gezelschap, zo waren naast veel mensen die bij de gemeente zelf werken ook de brandweer aanwezig , wijkagenten, politieke partijen, onderwijs, mensen uit de gezondheidszorg, PEP, bestuur BOL, voedselbank, bibliotheek en vele andere proffesionele gasten en veel vrijwilligers die zich inzetten voor de wijk op allerlei fronten. Allemaal bewoners die een binding hebben en zich inzetten voor Leidschenveen/Ypenburg.

De gasten werden welkom geheten door stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Daarna verwelkomde de voorzitter van BOL hr Nieks Hunck de gasten. Niels vertelde dat hij trots was dat deze netwerkbijeenkomst in ons nieuwe buurthuis De Huiskamer georganiseerd werd. Daarna sprak wethouder Kavita het gezelschap toe. Kavita zou heel graag nog jaren wethouder voor ons stadsdeel zijn. Zij voelt zich hier thuis en heeft al veel bereikt en ziet nog taken die zij zou willen afmaken. 

Zowel Kavita als Petra wilde mensen bedanken, eerste bedankje ging naar mevr Els van Leeuwen. Els heeft  na het overlijden van haar man Aad van Leeuwen het biljart aan de Huiskamer geschonken. 
Dit biljart heeft een jaar goede dienst gedaan en veel biljarters hebben de Huiskamer gevonden en komen graag biljarten. (Het is biljart is inmiddels versleten en aankomende dinsdag wordt een nieuw gebruikt biljart geplaatst)

Een bedankje ging naar Myra.
Myra Stoll, 4  jaar werkzaam bij stadsdeel als aanspreekpunt voor een ieder en zeer betrokken bij de wijk. Myra gaat een andere functie vervullen binnen de gemeente dus we zullen best nog haar af en toe zien.


En laatste  bedankje ging naar mij (Ellen Tolhuisen) Ik ben in het zonnetje gezet. Ik ga na vele jaren bestuurslid te zijn geweest van Bewonersorganisatie Leidschenveen afscheid nemen van bestuur BOL. Reden, ik ga verhuizen naar Scheveningen. Zowel Petra als  Kavita spraken hun waardering uit voor alle inzet de afgelopen 10 jaar en in het bijzonder dat ik met zeer veel vrijwilligers de Huiskamer vorm en inhoud heb gegeven. 
Wat mij betreft is bedankje  voor alle vrijwilligers want samen maken wij Leidschenveen. Toch vond ik het heel leuk. Heb een mooie bos bloemen gehad en een aantal zeer bijzondere wijnen. 

De netwerkbijeenkomst was een prachtige gelegenheid om elkaar te leren kennen. Was prima verzorgd met drankjes en mooie hapjes. 
Er komt zeker een vervolg op en dan op een andere locatie in Leidschenveen of Ypenburg. 

Dank allen die aan deze bijzondere dag een bijdrage geleverd hebben. 

 ===

 

Klik hier voor alle nieuwsberichten