Stadsdeelgesprek Nieuwe Buren in Leidschenveen-Ypenburg levert waardevolle gesprekken op

Geplaatst op 27-04-2024 10:39
Bron          


Op dinsdagavond 23 april kwamen bewoners, ondernemers en professionals naar ROC Mondriaan aan de Aspasialaan voor het Stadsdeelgesprek Nieuwe Buren in Leidschenveen-Ypenburg. 

Wethouders Vavier en Balster gingen op deze avond met de aanwezigen in gesprek over de opvang van vluchtelingen en kwetsbare doelgroepen in het stadsdeel. Om  te kijken op welke manier de gemeente  goed kan communiceren en samenwerken met de buurt als er ergens nieuwe opvangplekken komen. Het was een mooie avond met waardevolle gesprekken. 

IdeeŽn ophalen  
Verschillende meningen kwamen aan de gesprekstafels aan bod. Sommige aanwezigen benadrukten dat de gemeente gewoon direct duidelijk moet zijn in de communicatie richting bewoners. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Op de  vraag hoe we als gemeente omwonenden moeten informeren bij nieuwe locaties werden veel leuke ideeŽn voorgesteld. Hiervan brengen we een aantal al in de praktijk. Een voorbeeld van de voorgestelde ideeŽn: organiseer een bijeenkomst als er bekend is wie er in  een bepaald gedeelte van een wijk komen wonen. Zorg dat deze mensen ook bij de bijeenkomst zijn, zodat  iedereen met elkaar kan kennismaken en er voor elkaar kan zijn. En maak er vooral ook iets leuks van. We moeten er voor elkaar zijn.  

Op 28 mei staat het stadsdeelgesprek Escamp op de agenda. De andere stadsdelen volgen in de maanden daarna. 

Heeft u vragen over het stadsdeelgesprek? Mail dan naar:

===

Klik hier voor alle nieuwsberichten