30 mei: Haagse Vitaliteitsspelen

Geplaatst op 02-05-2024 15:54
Bron          


Donderdag 30 mei 
Sportpark Laan van Poot 353a 
11.00 tot 16.00 uur 

Na een succesvolle eerste editie organiseert gemeente Den Haag ook dit jaar de Haagse Vitaliteitsspelen. Graag nodigen wij u als partner uit om samen met de 50plussers in uw netwerk deel te nemen aan  deze sportieve beleving. 

De Haagse Vitaliteitsspelen zijn op donderdag 30 mei tijdens de Nationale Beweegweek. Het evenement organiseren wij in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. De dag bestaat uit verschillende  beweegactiviteiten, optredens, een informatiemarkt met gezondheidschecks en informatiestands van verschillende organisaties en een lunch met elkaar. 

Het programma 
De hele dag door zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur sport- en beweegactiviteiten op elk niveau zoals OldStars Basketbal, Boksen, Honkbal, Dans en Yoga. Daarnaast zijn er activiteiten op vaste tijden: 

11.30 uur: Haagse Rollatorloop 
12.00 uur: Boksen met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde 
14.00 uur: Kick-off Nationale Diabetes Challenge, 
wandeling van 3km met Bas van de Goor 
14.30 uur: Padel clinic en wedstrijd 
Gezondheidschecks en informatiemarkt 
De hele dag tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers gratis hun gezondheid laten nakijken. Op de informatiemarkt zijn er allerlei tests beschikbaar, bijvoorbeeld voor het meten van de bloeddruk,  cholesterol, suiker, gewicht en conditie. 

Kick-off Nationale Diabetes Challenge 
Tijdens de Vitaliteitsspelen vindt ook de Haagse kick-off van de Nationale Diabetes Challenge plaats. Wij nodigen alle wandelcoaches en hun wandelgroepen uit om mee te doen met deze feestelijke kick-of. Samen met Bas van de Goor wandelen we 3 kilometer door de duinen. We starten en eindigen bij de Haagse Vitaliteitsspelen. Naast het wandelen kunnen deelnemers ook meedoen aan een looptest. 

Bijeenkomst “Ruimte voor Lopen” 
Voor u als partner hebben we de bijeenkomst "Ruimte voor Lopen" op het programma staan. We bespreken hoe wandelen bijdraagt aan een gezonde vitale stad. We vertellen u over de mogelijkheden die Den Haag te bieden heeft en de ontwikkelingen die er zijn. Zo werken we bijvoorbeeld aan een nieuw loopbeleid en maken we nieuwe routes om te wandelen of hard te lopen. Wij nodigen u uit om hierover mee  te denken en horen graag wat er nodig is om dit te realiseren. Aanmelden kan via deze link: Aanmeldformulier Ruimte voor Lopen 

Vervoer 
Omdat we willen dat alle Haagse 50plussers kunnen meedoen aan de Haagse Vitaliteitsspelen, bieden we gratis groepsvervoer vanaf 10 deelnemers aan. De bussen rijden de hele dag door Den Haag om  groepen op afgesproken plekken op te halen en weer terug te brengen. U kunt uw groep aanmelden via dit inschrijfformulier en aangeven waar u opgehaald wilt worden. Wij proberen hier zoveel mogelijk  rekening mee te houden. U kunt ook aangeven welk tijdsblok het best uitkomt.  

Gezamenlijke lunch 
Tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen kunnen bezoekers genieten van een heerlijke lunch.

Meer informatie of vragen: 
Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij: Casy el Bouhnani, Sportconsulent Senioren via 0631986287 of casy.elbouhnani@denhaag.nl of bij Debby Ego, Nationaal Ouderenfonds via 0622420618 of d.ego@ouderenfonds.nl 

Met sportieve groet,  
Hilbert Bredemeijer  
Onderwijs, Jeugd, Sport en Dienstverlening 

===

Klik hier voor alle nieuwsberichten