Feestelijke buitenmaaltijd voor Haagse inwoners bij het Molenvlietpark

Geplaatst op 05-06-2024 12:49
Bron          

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2024, van 16.30 tot 20.00 uur, organiseert kunstenaar Michael Rakowitz samen met de Participatie Keuken, Gemeente Den Haag en Stroom twee feestelijke buitenmaaltijden bij het Molenvlietpark. De maaltijden staan in het teken van een bijzonder buitenkunstwerk. Inwoners kunnen zich opgeven om aan te schuiven en mee te “bouwen” aan het kunstwerk.
‘Be Longing’: Een bijzonder kunstproject 
De buitenmaaltijden zijn onderdeel van het kunstproject genaamd: ‘Be Longing’. De aanleg van de Rotterdamsebaan bracht bijzondere archeologische vondsten aan het licht in het Molenvlietpark. Deze  vondsten vormen de inspiratie voor dit buitenkunstwerk. Het definitieve kunstwerk zal eind 2024 in het park worden onthuld. Be Longing draait om het gevoel van ergens thuis horen, heimwee naar huis en het verlangen naar een nieuw thuis. 
Breng verhalen en keramiek mee Tijdens de feestelijke maaltijden worden deelnemers uitgenodigd om verhalen te delen over hun eigen achtergrond en familiegeschiedenis. Daarnaast kunnen zij een stuk  keramiek meenemen om te schenken aan het kunstproject. Na afloop van elke maaltijd zal het Indonesische dansgezelschap DwiBuhmi een traditionele bordendans uitvoeren onder begeleiding van  livemuziek. Tijdens deze bijzondere ceremonie breken de dansers het serviesgoed, waardoor de keramiek zich vermenigvuldigt in talloze stukjes, net als de verhalen die erbij horen. De scherven van de 
ceremonie worden door Rakowitz verwerkt in het kunstwerk, waarmee ook de verhalen van de deelnemers worden vereeuwigd. 

Programma :
16.30 uur: Ontvangst bij Laan van Zuid Hoorn 15 
(PNO
17.00 uur: Aanvang feestelijke buitenmaaltijd 
18.00 uur: Ceremonie in het park met dans en muziek 
19.00 uur: Terugkeer naar Laan van Zuid Hoorn voor een muzikaal optreden van Raj Mohan & ensemble 
19.30 uur: Culinaire afsluiting 
20.00 uur: Slot 


Aanmelden 
Meer informatie over het kunstproject en aanmelden leest u op: https://www.denhaag.nl/nl/stadsdelen/leidschenveen-ypenburg/nieuws-stadsdeel-leidschenveen-ypenburg/bouw-mee-aan-het-nieuw-kunstwerk-molenvlietpark/. Deelname is gratis. De plaatsen zijn beperkt. 

===

Klik hier voor alle nieuwsberichten