Groot aantal kinderfietsen ingeleverd tijdens Haagse inzamelactie

Geplaatst op 08-07-2024 10:44
Bron          

De afgelopen twee maanden heeft de gemeente Den Haag samen met Stichting Leren Doen en de ANWB kinderfietsen ingezameld. De fietsen worden na inzameling nagekeken, eventueel opgeknapt en  kunnen daarna voor een klein bedrag worden aangeschaft door gezinnen die zelf moeilijk een goede kinderfiets kunnen kopen. In totaal zijn er de afgelopen maanden ruim 700 fietsen opgehaald. Dat zijn er  veel meer dan vorig jaar, toen werden er 411 fietsen opgehaald.   

Wethouder Arjen Kapteijns is blij met het resultaat: "Ieder kind in Den Haag moet kunnen fietsen. Fietsen brengt voor kinderen namelijk meer dan alleen plezier met zich mee. Het zorgt voor vervoer naar  school, naar afspraken met vrienden en naar sportactiviteiten. Ik vind het mooi om te zien dat zoveel inwoners van Den Haag een kinderfiets hebben ingeleverd zodat we de komende tijd heel veel Haagse  kinderen blij kunnen maken."   

Het aanschaffen van een fiets is niet voor ieder gezin mogelijk. Om ieder kind in Den Haag van een fiets te kunnen voorzien, is het Haags Kinderfietsenplan opgezet. Samen met Stichting Leren Doen, haar  partners en de ANWB zorgt de gemeente jaarlijks voor zon 2.000 tweedehands kinderfietsen. De inzamelactie is hier een belangrijk onderdeel van. Maar, kinderfietsen kunnen niet alleen tijdens de  inzamelactie worden ingeleverd. Gedurende het hele jaar zamelen de ANWB en stichting Leren Doen fietsen in. 

Fiets aanvragen via Leergeld Den Haag  
De fietsen worden na inleveren nagekeken, eventueel opgeknapt en komen daarna terecht bij kinderen die niet in staat zijn om een fiets aan te schaffen. Dat gaat bijvoorbeeld via samenwerkingen met  scholen, als kinderen geen fiets hebben tijdens de fietslessen. Gezinnen met een Ooievaarspas kunnen voor 7,50 een fiets aanvragen via Leergeld Den Haag. Naast een fiets, krijgen zij een fietspaspoort. 
Met dit paspoort kunnen de kinderen binnen drie jaar kosteloos reparaties laten doen of de fiets omruilen voor een grotere fiets. Het aanvragen van deze fietsen gaat via leergelddenhaag.nl.  

===

Klik hier voor alle nieuwsberichten