Voetbalteam F4 Leidschenveen Kampioen. Lees het verslag,

Geplaatst op 12-05-2015 16:48
Bron

Kampioen!!! Op zaterdag 9 mei 2015 was het dan zover: de F4 speelde zijn kampioenswedstrijd thuis tegen SV Den Hoorn, nota bene het team waartegen we in de uitwedstrijd het 'winterkampioenschap' behaalden. Maar nu ging het om het echie: de titel van het seizoen 2014-2015! De jongens waren voorafgaand aan de wedstrijd behoorlijk zenuwachtig. We hebben samen in de kleedkamer vastgesteld dat we zover gekomen zijn door hard te werken en goed samen te spelen, dus als we dat vandaag ook gewoon zouden doen, moest alles goed komen. Er waren veel ouders, grootouders en andere familie en vrienden op de wedstrijd afgekomen, dat gaf de jongens een enorme steun in de rug. Het was stormachtig op sportpark De Dijken en iedereen vroeg zich af welke invloed dat zou hebben op de wedstrijd.

Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Rick floot voor het begin werd al snel duidelijk dat het inderdaad lastig voetballen was door de harde zijwind, maar ook werd duidelijk dat wij de veel betere ploeg waren. De als vanouds sterke Jayden werd centraal achterin geassisteerd door Jorian en samen zetten ze veel aanvallen op richting het Den Hoornse doel. Toch bleef het - zoals het een spannende kampioenswedstrijd betaamt - heel lang 0-0. En aan een punt hadden we niets! Ongeveer halverwege de eerste helft brak Jorian de ban met een afstandschot laag in de linkerhoek: 1-0. Er kwam ondanks deze voorsprong nog niet echt rust in de ploeg, en Bjor voorkwam met enkele knappe reddingen dat Den Hoorn gelijk kon maken. Vlak voor rust was het weer Jorian die van grote afstand op doel schoot: ditmaal belandde de bal echter op de lat, waarna Areli eenvoudig in het open goal kon schieten: 2-0.